[Praca popularnonaukowa] Fantastyka i jej miejsce w kulturze
Witajcie!
Tym razem publikuję nie prozę, ale pracę "badawczą" na temat "Fantastyka i jej miejsce w kulturze -dawnej, współczesnej, druku i multimediów. Jeśli trochę poszperacie w internecie, to istnieje szansa, że traficie na inne prace na ten temat, a to dlatego, że były one pisane na Olimpiadę Literatury i Języka Polskiego. Gwarantuję jednak, że poniższa rozprawa jest w 100% mojego autorstwa i jestem także jej właścicielem. Dlaczego wrzucam ją do sieci? Od jej napisania minęło już w sumie pół roku, ale temat wybrałem ze względu na swoje zainteresowania - już pisząc pracę brałem pod uwagę możliwość publikacji, nie miałem jednak za bardzo gdzie tego zrobić. Jak już wspomniałem, nie jest to jedyna praca na ten temat, tutaj jednak chyba nikt wcześniej nic podobnego nie wrzucał. Co znajdziecie w pracy? To co w temacie, 15 stron maszynopisu, nie licząc strony tytułowej i skromnej bibliografii. Osoby siedzące w fantastyce mogą mi zarzucić pewną "szkolność" i powtarzanie rzeczy wydawać mogłoby się oczywistych - pamiętajcie jednak, że pierwotnym odbiorcą miały być osoby niekoniecznie znające się dobrze na litraturze fantastycznej. Komentarze, uwagi i polemika mile widziane.
https://docs.google.com/document/d/1...it?usp=sharing