Hej,
szukam gry rpg z dobrą fabułą. Gameplay i grafika może zejść na drugi tor. Chodzi mi naprawdę o dojrzałą i nietuzinkową historię, na która ma się czynny wpływ(patrz: nieliniowość) ;) Powiem, że w wiedźminy już grałem. Bardzo dziękuję za pomoc:)
Wersja do druku
Hej,
szukam gry rpg z dobrą fabułą. Gameplay i grafika może zejść na drugi tor. Chodzi mi naprawdę o dojrzałą i nietuzinkową historię, na która ma się czynny wpływ(patrz: nieliniowość) ;) Powiem, że w wiedźminy już grałem. Bardzo dziękuję za pomoc:)
Kiedyś byłem najarany na gre Fable, chociaż nigdy w nią niegrałem, ale strasznie chciałem bo sie naogladalem hypera. Tam bylo cos ze mozesz wybrac sobie sciezke dobrego albo zlego, i kazda decyzja jakos cie ukierunkowuje w ktoras z tych stron, nawet zabicie kury odejmuje punkty dobra / dodaje zla. Wiecej na jej temat nie wiem, ale byc moze jest fajna. Wyszla tez chyba pozniej druga czesc tego. Gra dosyc stara juz jest, z 7 lat strzelam.
Risen,
Dragon Age,
Neverwinter Nights.
Wiedźmin 1, dwójka nie to nie to samo.
Gothic i oczywiście Morrowind ewentualnie Oblivion
Trylogia Mass Effect. Decyzje dokonane w jednej części mają odbicie w przyszłości i następnych częściach, polecam.
Gry horror stworzone w programie RPG Maker mają często świetną fabułę - ogarnij sobie te bardziej znane produkcje typu To the moon, the crooked man, może któraś przypadnie Ci do gustu.
Nie jest to do końca rpg, ale wszyscy moi znajomi zachwyceni są Bioshock:Infinite. Podobno fabuła miażdży.
Kotor/Kotor 2
Risen w sumie też był ok
Jeszcze dodam Deus Ex: human revolution oraz Alpha Protocol. Obie gry warte uwagi.
Far Cry 3! Fabuła wgniata w podłoge
Dragon Age wg mnie epic fabuła.
The Walking Dead
Gta VC i wyżej (nie wiem jak z III bo nigdy nie grałem), mi osobiście fabuła vice city odpowiada najbardziej
Od siebie mogę dorzucić survival horror- Penumbra. Są tego bodajże dwie części bardzo mocno połączone fabularnie. Sama historia jest bardzo ciekawa no i do wszystkich informacji dochodzimy samodzielnie rozwiązując kolejne zagadki. Bardzo łatwo wczuć się w klimat, a grając nocą po ciemku i w słuchawkach można się na serio wystraszyć ;d.
Czemu nikt nie podał Skyrima?
Czemu nikt nie podał Baldur's Gate 1 i 2. Jeszcze Planescape Torment.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Pozbieram informacje na temat gier i coś z nich wybiorę :)