Turystyka vs Dziennikarstwo, pomocy!
Siema. Sytuacja jest taka, że wybierając kierunki na studia bardzo liczyłem na to, że dostanę się na turystykę i będzie elegancko. Prócz tego zapisałem się również dziennikarstwo i bezpieczeństwo wewnętrzne, lecz te kierunki zostały wybrane bardziej spontanicznie.
Wyszło na to, że przy pierwszym naborze zostałem zakwalifikowany tylko na dziennikarstwo. Pomyślałem wtedy, że może być też fajnie i sporo czytałem o tym kierunku. Trochę się nakręciłem i nagle przy drugim naborze zostałem zakwalifikowany również na turystykę. I teraz mam straszny dylemat, ponieważ nie mam pojęcia co wybrać. Przy wybieraniu kierunków turystyka była przed wszystkim i wręcz marzyłem, żeby tam się dostać (skończyłem technikum na profilu turystycznym), lecz po lekkim zapoznaniu się z dziennikarstwem znalazłem się w kropce, ponieważ ten kierunek również bardzo przypadł mi do gustu.
Potrzebuję Waszej pomocy. Mam nadzieję, że ktoś z torga studiował któryś z tych kierunków i mógłby mi pomóc z decyzją opisując swój kierunek.
btw. uczelnia UWM Olsztyn.