polecam kupić smart tv :p jezeli blisko routera to nie kupuj z wifi bo to dosyc drozsze modele, jednak jezeli nie ma opcji podpiac kablem to zwracaj uwagę na moduł wifi (ma byc wbudowany a nie napisane "wifi ready" czyli ze bedziesz musial wydac kolejne 200-300zl na zewnetrzne wifi do telewizora). W dodatku nie zwracaj uwagi na jakies 3D itp.. ja kupilem ze wszystkimi mozliwymi bajerami i jedynie do czego posluzyly to dla znajomych do pochwalenia sie jak to dziala (konwersacje z 2D do 3D kazdego obrazu nawet mam itp;p niby fajne ale po 10minutach zabawy zapomina sie o czyms takim, zapewniam). Za to procz tego wszystkiego zwroccie uwagę na procesor - dwurdzeniowy bylby bomba, ja mam jednordzeniowke i naprawde czasami mnie szał trafia. Jezeli nie chce Ci sie szukac to odrazu zapodam Ci wedlug mojej oceny idealny model:
http://www.neonet.pl/?p=samsung_ue32f5700
niestety gdy ja kupowalem telewizorem to tej wiedzy nie mialem co jest najwazniejsze a co nie :p a jezeli nie wiesz co to smart tv to poczytaj o tym, poprostu cos niezwyklego :D napewno siostra sie ucieszy i o takim prezencie z pewnoscią nawet nie marzy porownujac to do zwyklego telewizora z reklamami i tvnami jakimis :)