Siema. Mam laptopa i gościu ze sklepu powiedział że jest możliwość zgrania Windowsa na płytkę abym go miał. Wiecie może w jaki sposób się to robi? Liczę na Waszą pomoc po raz enty :)
Wersja do druku
Siema. Mam laptopa i gościu ze sklepu powiedział że jest możliwość zgrania Windowsa na płytkę abym go miał. Wiecie może w jaki sposób się to robi? Liczę na Waszą pomoc po raz enty :)
To na płytkę czy pendrive?
Na pendrive lub płytkę xd obojętne to jest. Byle byłby zgrany :>
"Universal-USB-Installer-1.9.3.7.exe"
Na samym końcu długiej listy pełnej distro Linuxów masz Windows 8.
Moze chce Ci zgrac partycje recovery? Bo windowsa to mozesz sobie pobrac z neta i tylko niech ziomek da ci klucz i bedziesz mial oryginal.
żeby 'mieć' windowsa musiałby dać ci klucz, jeśli go nie otrzymałeś to prawdopodobnie chodziło mu o zgranie 'początkowego stanu laptopa'. zgaduję, że laptop samsunga, bo oni stosują takie praktyki. jeśli to samsung to wpisz w menu start 'samsung recovery system' i dalej powinieneś dać radę.
Gdzieś ms udostępnia oryginalne obrazy. Poza tym win8 powinien mieć gdzieś taka opcję z tego co pamiętam, ale łatwiej wypakować obraz i umieścić na bootowalnym penie chyba
W jaki sposób to zrobić?:P
Google bootable usb, obraz po prostu wypakuj jakimś 7zipem i zawartość wrzuć na przygotowany nośnik
Mozesz tez uzyc tego http://www.benchmark.pl/sterowniki/p...nik-36839.html
Panowie, dzięki wielkie za pomoc. Udało mi się to zrobić :D. Pozdrawiam i temat do zamknięcia! :)