Witam, potrzebuje odsłuchów studyjnych do miksu i masteringu, mają nie kłamać i dawać dobrą jakość dźwięku. 1300 zł para, mogę ew. dołożyć 200 zł. Jak ktoś obeznany w temacie to proszę o podesłanie linków ;)
Wersja do druku
Witam, potrzebuje odsłuchów studyjnych do miksu i masteringu, mają nie kłamać i dawać dobrą jakość dźwięku. 1300 zł para, mogę ew. dołożyć 200 zł. Jak ktoś obeznany w temacie to proszę o podesłanie linków ;)
To raczej nie tutaj. Lepiej na jakies fora muzyczne / dj w dział studio.
http://www.behringer.com/EN/Products/B2030A.aspx
miałem te i bardzo polecam, do mixu spokojnie się nadadzą. Na allegro można je dość tanio wyłapać.
Jak już jest od razu temat założony to spytam tutaj.Potrzebuję jakieś słuchawki douszne do 150 zł ewentualnie do 200zł. Muzyki będę słuchał głównie z telefonu (galaxy s2) i lapka. Zależy mi na czystości dźwięku jak słucham głośno+dobry bejs, bo słucham trapów itd.
Odsłuchy za tą kasę to tylko KRK Rokit
Słuchawki to obczajaj produkty soundmagic/sennheisera
Moze i AKG jak chodzi mu o shitty bas, aczkolwiek jak słucha z telefonu to nie będzie większej różnicy pomiędzy słuchawkami za 200 i za 100 :P
a Tobie Jerem polecam sprawdzić produkty soundmagic, mam ich pl11 i oprócz słabego kabla, to te słuchawki mnie mega zaskoczyły. A jako-takie pojęcie dot. audio mam :P
mowiac o akg chodzilo mi o sluchawki 300pln w góre typu k121 a nie słuchaweczki do telefonu za 100-200 pln, bo sluchawki maja byc do odsłuchu jak monitory, anie do sluchania gównianej muzyczki w 320 kbps :D do telefonu zwykle wystarczaja dolaczone w zestawie, a my tu mowimy o powazniejszym uzytku jednak, a pl11 znam, uzywam przy telefonie, i za ta cene sa spoko, ale do 350 to raczej ich bym nei bral :D
1. Koleś chce douszne. Chyba nie mówisz serio, jeżeli porównujesz douszne pizdeczki do monitorów? Takie małe gówienko nigdy dobrze nie odwzoruje basu np.. Wyjątkiem są słuchawki które są robione na zamówienie, pod odlew małżowiny - tam powinno to grać ;)
2. Koleś chce dać 150, max 200, a nie 350 i chce słuchać muzy na telefonie - imho nic więcej niż soundmagice pl 11/ ten drugi model z podbitym basem (e ileśtam?) mu nie trzeba.
3. 320kbps to już przyzwoita jakość. A może jesteś chętny na test w ciemno z flacem ;)? W sumie po co. W necie można ich znaleźć wiele. W dodatku puszczając muze z tel. to już na pewno nikłe szanse na poczucie różnicy. Ja dysponuje sprzętem, by móc dostrzec różnice, a i ze słuchem chyba nie najgorzej bo się obracam w tematyce masteringu i uważam, że różnica 320kbps vs flac jest na granicy placebo.
4. Chyba pomyliłeś kolesia który pisze o słuchawkach z autorem tematu.
Pozdrawiam
a próbowałeś kiedyś ślepego testu?
Skoro jest różnica i to spora to powinieneś mieć 20/20 ;]
smiesznie, to, że żadne zaproponowane przez was monitory nie mają aktywnego suba wbudowanego, więc bez dodatkowych kosztów to raczej mastera nie zrobi.
dobre monitory maja sub zacznijmy od tego, bez wbudowanego suba, ja kchcesz masterowac, skoro basu nie masz ? :D