Witam wrazie W jakbym sie nie dostał na wymarzone studia moge isc na zaoczne na 1 rok a potem przezucic sie na dzienne nie tracac 1 roku ?
Wersja do druku
Witam wrazie W jakbym sie nie dostał na wymarzone studia moge isc na zaoczne na 1 rok a potem przezucic sie na dzienne nie tracac 1 roku ?
jak zaliczysz rok to wszytko możesz
a można w trakcie roku przerzucić się z tego samego kierunku z dziennego na zaoczne?
Ja słyszałem, że z dziennych na zaoczne to na lajcie ale odwrotnie to już tak łatwo nie jest.
Z reguły trzeba jakieś warunki chyba spędzić. Np osiągnąć określoną średnią ocen. Wszystko zależy od kierunku.
Byłem zaocznie na FiR na ekonomicznym we Wrocławiu to w dziekanacie mówili, że średnia z ocen po pierwszym roku musi być powyżej 4,5 aby mieć możliwość przeniesienia się na dzienne przy czym kolejnym warunkiem było to żeby pojawiło się tam miejsce co raczej nie jest problemem bo zawsze ta kilka osób z roku odpada na każdym kierunku. Jednak myślę, że dałoby radę też przenieść się ze średnią 4.0 - oczywiście to już zależy od uczelni ale ue jest dosyć elastyczne chociaż na pewno ciężko byłoby im się pogodzić ze stratą jednego zaocznego, czyli 5000zł rocznie.