Muszę zrobić format na Toshibie Satellite A210-19J, oryginalnie była tam vista, ale przecież nie wgram tego syfu. Pójdzie na tym Win7 tak, żeby to jakoś płynnie chodziło czy lepiej postawić XP?
Wersja do druku
Muszę zrobić format na Toshibie Satellite A210-19J, oryginalnie była tam vista, ale przecież nie wgram tego syfu. Pójdzie na tym Win7 tak, żeby to jakoś płynnie chodziło czy lepiej postawić XP?
Ja bym postawił XP, żeby w pełni wykorzystać to co masz.
To wcale nie bedzie tak, ze 7 nie wykorzysta w pelni wszystkiego :p i jezeli juz miales viste to napewno gorzej byc nie moze, ja Ci polecam 7 wgrac;p to wcale nie jest jakis ciezki system
Nah, zdecydowanie XP. Wrzuc sobie jakas black edition - poprawki uzytkowe z win7 bedziesz mial. Szczegolnie clearfonts i pare rzeczy, w ktorych xp byl slabszy.
Wiadomo, że 7. W ogóle używanie Windowsa XP to już przeżytek straszny.
xp już nawet sie aktualizować sam nie chce, panowie...
jeśli wydajność 7 nie starcza i masz szczęście to w 8 bym celował
chociaż sam mam z tym takie jazdy, że trzymam toto tylko dla win+print screen (i z lenistwa)
Dobra, męczę się z tym gównem i nie daję rady. Mam płytę z win7, mam płytę z XP i mam nawet vistę. Nie można zainstalować żadnego, przy każdej płycie błąd 0x80070017, wszystkie nagrywane najwolniejszą prędkością. Ta vista, która na nim była wgrana też już się nei ładuje bo "Brak BOOTMGR". Help, bo mnie matka męczy żebym jej kompa już oddał. O legalność się nie martwcie, mam klucze, ale musiałem same systemu ściągnąć, dlatego nagrywałem je z najmniejszą prędkością.
A masz mozliwosc instalacji z pendrive?
Też próbowałem i też to samo.
A jaka predkoscia nagrales te plyty? Ludzie pisza, ze zmniejszenie predkosci nagrywania do najmniejszej mozliwej zalatwilo sprawe.
Ktos tez wspomnial o sprawdzeniu pamieci ram.
To co do prędkości.
@t
Ja żeby u brata zainstalować XP musiałem dograć do płyty jakieś sterowniki SATA czy coś takiego za pomocą programu nLite. Tu jakiś przykładowy link:
http://forum.programosy.pl/integracj...-vp853012.html