Witam. Zainteresowałem się ostatnio tak zwanymi "JGames" o ile tak to się nazywa, mianowicie chodzi mi o gry produkcji japońskiej. Grami się średnio interesuję, ale jakiś czas temu zostałem oczarowany przez Final Fantasy III na Androida gdzie następnie kupiłem Final Fantasy XIII na PS3 które również mi się bardzo spodobało.
Chciałbym się trochę bardziej zagłębić w temat j gier, jednak wybór gier i platform jest przeogromny, dlatego chciałbym was prosić o radę.
J Gry spodobały mi się chyba dlatego, że są tak odmienne, niby monotonne, ale coś cię pcha do przodu żeby zobaczyć co będzie dalej z fabułą, no i są nieprzewidywalne. No i co jest chyba najważniejsze dla mnie, mają bardzo oryginalny design.
Czy może ktoś z was mógłby mi polecić parę dobrych j gierek ? Na różne platformy, obecnie dysponuję PC, PS3 i Androidem, ale zastanawiam się nad kupnem tabletu z Androidem, bądź rozejrzeniu się za jakimś emulatorem PS2 właśnie pod kątem tych gier (a może opłaca się zaopatrzyć w PSP albo PS Vitę ?), jednak jak już mówiłem nie znam się ani na nich, ani na platformach na jakie wychodzą dlatego przyjmą każdą propozycję i radę ;)
Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.