Siema, chciałem sie zapytać czy jest coś takiego, że jeżeli moi rodzice, ani ja nie zostaną poinformowani
o zagrożeniu z danego przedmiotu to nie mogą mi wystawić 1 na koniec roku?
Wersja do druku
Siema, chciałem sie zapytać czy jest coś takiego, że jeżeli moi rodzice, ani ja nie zostaną poinformowani
o zagrożeniu z danego przedmiotu to nie mogą mi wystawić 1 na koniec roku?
w mojej bylej szkole bylo tak, ze nie mogli, jedynym wyjatkiem bylo totalne olanie przedmiotu- tj. same paly, ucieczki z lekcji
Na 99% nie, chyba tydzień przed wystawieniem propozycji ocen musisz być poinformowany (albo rodzicie na kartce?), jeśli nie zostaniesz to nie mają prawa wpisać 1.
A teraz nie ma tak, że z jedną jedynką się zdaje w klasach nie maturalnych? Bo jeśli tak to to ratuje przed zagrożeniem/nie zdaniem.
Na pierwszy semestr miałem 2, 2+, 1 = pewna dwójka
a na drugi było tak, że zjebałem pierwszy sprawdzian, który był ciężki i go nie chciałem poprawić i dostałem za to drugą jedynke,
chociaż nie wiedziałem, że tak jest. Później ze sprawdzianu dostałem 1+ które poprawiłem na 3. Nie dostałem żadnego zagrożenia
na kartce, ani nic i teraz pisaliśmy sprawdzian (dzisiaj) który mi poszedł średnio i wątpie, że dostane chociaż 2. U nas ocena z plusem
liczy się jako x.5 czyli podsumowując wszystkie oceny z dwóch semestrów wyszłoby mi 1.625~ a od 1.51 jest podwyższenie, więc
co o tym sądzicie?
jeśli Ci nie wpisała zagrożenia, to nie ma prawa Ci wpisać ndst na koniec (u mnie w szkole tak przynajmniej jest)
mam identyko sytuacje z matmą, nie mam zagro, a nie zaliczyłem sprawdzianu - jej błąd ;d
kazda szkola ma inny statut jak jeszcze do swojej chodzilem to bylo tak ze jak tam do ktoregos czerwca nie miales zagro to nie mogli Ci wpisac, potem zmienili ze moga nawet dzien przed wystawienienm CI zmienic ocene na 1
Jak można mieć 1 w szkole średniej...
Co do tematu to sądzę, że najlepiej będzie jak zagadasz z dyrektorem czy tam jakąś osobą, która bym nazwał rzecznikiem praw ucznia w danej placówce, z tego co pamiętam był ktoś taki w moim lo. W każdej szkole jest inaczej dlatego nie chce mi się pisać jak bardzo bezsensowne jest pytanie o to na forum tibijskim, u mnie przykładowo dwója była od 1.91 a nie 1.51 także byś nieźle popłynął.
Z tego co kojarze to jest tak, ze nie moze wystawic 1 bez wczesniejszego zagrozenia na propozycjach (to by bylo nie fair bo bylbys w gorszej sytuacji niz ci z zagrozeniem ;d) ale chyba jak jakims cudem uda jej sie przekonac rade nauczycielska to moga Cie uwalic na ta 1, chociaz to malo prawdopodobne jesli nie podpadales nauczycielom.
Po prostu przyznaj, że jesteś idiota, nie zdasz poprawki i chcesz to jakoś ominąć