Witam, za parę dni będę miał egzamin na technika teleinformatyka. Szkołą zupełnie mnei do tego egzaminu nie przygotowała a egzaminu próbnego nei zdałem. Jak się do tego przygotować?
Wersja do druku
Witam, za parę dni będę miał egzamin na technika teleinformatyka. Szkołą zupełnie mnei do tego egzaminu nie przygotowała a egzaminu próbnego nei zdałem. Jak się do tego przygotować?
Chyba troche za późno na takie pytania?
Ja swój na informatyka napisałem na logikę, zdałem na 90%.
Podejdź spokojnie do tego, wypisuj CO TYLKO MOŻESZ, staraj sie pokazac ze wiesz o czym mowisz no i staraj sie trafic w klucz, innego wyjscia nie ma.
Egzamin jest w miarę ciężki, zupełnie inny niż ma informatyk.
Rozwiązuj testy na egzamin zawodowy, te które były. Pytania co roku się powtarzają, ale są inaczej sformułowane, jak tamto wykujesz na blache to nie będzie problemu ze zdaniem.
Praktyka też nie jest ciężka, pooglądaj poprzednie i spróbuj zrobić.
#też zdaję w tym roku i jak coś będziesz chciał wiedzieć to pisz.
tzn ja o teorie sie nie obawiam w ogóle bo z wszystkich tych zawodowych przedmiotów w miarę zawsze ogarniałem materiał. Jedynie sobie powtórzę coś o klasach adresacji ip i sieciach ISDN a także BHP. Egzamin ten żeby zdać trzeba napisać na 50% a przy strukturze pytań abcd jestem pewny że nie będzie z tym problemów.
Problem właśnie jest z etapem praktycznym. Na pracowni gdzie mieliśmy mieć windows serwer to uczyli nas jakichś podstaw linuxa z wierszem polecenia i czynnosci takie jak tworzenie folderów itp >.<
A całe ćwiczenie jest oparte na skonfigurowaniu komputera jako serwera o określonej roli. I tu właśnie chciałbym się dowiedzieć jakie mogą być te role. Zawsze tez trzeba podłączyć jakoś drukarkę ale i to można zrobić chyba na 3 różne sposoby w zależności od konfiguracji w jakiej znajduje się serwer i drukarka.
A i co jeśli nei zdam? Mogę podchodzić za rok i pisać ponownie za darmo? A co jeśli zdam teorię i obleję praktyke, jest jakaś poprawka?
Wiem tylko, ze jak nie zdasz to masz 3 lata na poprawkę ( przynajmniej tak bylo u mnie).
tzn 3 podejścia co rok każde?
tez mam ten egzamin jutro :d ale nawet nie mam nadziei, wiec stresu tez nie ;p chociaz z drugeij strony zaluje ze tak malym wysilkiem mozna zyskac tutaj tak wiele - bo w sumie dzieki temu mialbym juz zawód jakis :p
a na którą to jutro jest? 12:00?
jak ktos ma jakies materialy powtorkowe to link plx
Podbijam o mateiraly powtorkowe ;d ja mam o 11;30 wiec ty tez
żal, od farta zależy czy zdałem czy nei bo balansuje na granicy 50%
Pytania chujowe i trudne
Nie wszystkie , niektore byly w miare latwe do ogaru ;p
jak ktoś będzie miał arkusz z odpowiedziami to niech wrzuci
http://www.cke.edu.pl/files/file/Sta...k_132_0X_k.pdf
(W sumie to jest do technika informatyka)
28/50 , 13/20 z pp
lol nie wiedzialem ze tam tez jest 20pytan z przedsiebiorczosci haha :D a na ktora macie jutro praktyczny? :P