-
Dodawanie okładek do mp3
Witajcie, mam taki problem,
otóż gdy zgram muzykę z płyty CD na komputer przez Windows Media Player, to w WMP i Winampie okładka jest, a w telefonie z Androidem już jej nie ma...
Inna sprawa jest taka, że jeśli album nie posiada okładki, to dodaje ją za pomocą Winampa i również nie widać tej okładki w telefonie.
Pytanie, czy zna ktoś jakiś skuteczny program do dodawania okładek do albumów?
-
Okładki są zazwyczaj rozpoznawane w dwa sposoby:
1) Poprzez tagi MP3
2) Poprzez plik album.jpg / folder.jpg / cover.jpg w folderze z albumem
Możliwe, że WMP stosuje jedną z tych metod, a odtwarzacz z androidem drugą.
-
-
Kay ma racje. Wrzuc wszystkie te obrazki, ktore masz ustawione w piosenkach do folderu z nimi n telefonie i ustaw im atrybuty na ukryty, zeby ci nie przeszkadzaly.
-
Zastosowałem taką metodę - do folderu z "płytą" wrzuciłem plik okładki, który nazywa się identycznie jak folder "płyty" - trochę jak z plikiem wideo i napisami. I wszystko działa, poza jedną konkretną płytą - okładka dodana w Winampie, oprócz tego plik z okładką i nie chce działać. Czemu tak jest, że mój telefon nie chce załadować okładki tylko do jednej płyty, mimo, że jest to ten sam wykonawca? Jedynie, czym różni się od pozostałych, że jest to płyta koncertowa, a reszta jest stydujna i jedna kompilacyjna, ale chyba nie ma to znaczenia?
-
Być może jest w jakimś png/bmp zamiast jpg? Ew. jest w png i zapisana z rozszerzeniem jpg, bo tak też może być. Otwórz ją w paincie, daj 'zapisz jako' i tam wybierz jpg, może pomoże. A jak nie to ja bym spróbował zmienić nazwę katalogu o jedną literkę i ściągnąć z sieci tą samą okładkę z innego źródła, czasem takie irracjonalne metody działają ;)
-
sciagnij sobie z ipmart powerampa i tam pododawaj okladki
-
A w ogóle jeszcze pytanie, jak to jest, że czasami plik z okładką jest jakby sprzężony z plikiem muzycznym i nie widać go w ogóle, nawet po zaznaczeniu opcji 'Pokaż ukryte pliki...'? Np. coś takiego oferuje PS3 - wrzucam "gołe" mp3, tam mam możliwość ustawienia okładki i okładka jest jakby w środku mp3? Czy można to zrobić w jakimś programie? Bo nie chce mi się wrzucać wszystkiego na pena, potem na PS3 i z PS3 z powrotem na PC