Witam.
Od dwoch dni cos dziwnego mi sie dizeje w rankedach, jesli wygrywam dostaje o 2-7 pkt za wygrana wczesniej dostalalem okolo 15 co sie moglo stac? dodam ze to silver 3.....
Wersja do druku
Witam.
Od dwoch dni cos dziwnego mi sie dizeje w rankedach, jesli wygrywam dostaje o 2-7 pkt za wygrana wczesniej dostalalem okolo 15 co sie moglo stac? dodam ze to silver 3.....
To jest takie zabezpieczenie żebyś zbyt szybko nie awansował, rozegraj trochę gier to zaczniesz normalnie dostawać pkt.
Istnieje takie coś jak MMR (Hidden Elo), ono wyznacza Ci ile pkt dostajesz za wygraną a ile za przegraną. Jeżeli Twoje hidden elo odpowiada wyższej lidze niż tej, w której jesteś to będziesz dostawać więcej pkt, natomiast gdy Twoje hidden elo odpowiada niższej lidze/dywizji to dostajesz mniej pkt do czasu wyrównania się Twojego MMR i Twojego miejsca w lidze.
tak ale to samo mam od 30 gier rankigowych po tym jak przeszdelem z srebra na zloto z zlota na platyne i siedze na platynie 1 juz 5 dzien dodaje odejmuje elo 4 ptk a nie moge zlapac dluzszej serii
i chyba nie ma wplywu hidden elo bo by dodawalo albo odejmowalo wiecej
No skoro wiesz lepiej to ja się nie odzywam ;]
Nie zrozumiales chyba jesli wplyw u mnie mialo hidden elo na to ile dostaje ptk to dostalwalbym +5/-20 albo +20 /-5 a nie ze odejmuje i dodaje tyle samo ptk juz tak sie dzieje kolejny dzien czas napisac do Supportu strasznie denerwujace to jest
im wieksze hidden elo od standardowego elo ktore mialbys na plat1, tym wiecej pkt dostajesz. jesli wygrywasz i przegrywasz gry to te elo stoi w miejscu. porownaj swoje elo do innych gosci ze swojej dywizji
Jesteś na platynie 1, za niedługo diament, więc dodaje i odejmuje Ci mało żebyś nie miał za łatwo i mógł udowodnić, że na ten diament zasługujesz. Wygrasz 2 i przegrasz 1 to idziesz w górę. Jak wygrywasz, przegrywasz i tak na zmianę to znaczy, że jesteś u siebie.