-
Mounty
Nie widziałem tematu a jak jest to dajcie te pkt i link do niego:D
Zamierzam za jakiś czas kupić pacc i pytanie czy na 20 lvl dam radę zrobić jakiegoś mounta (obojętnie co)
Myślałem nad czarną owcą czy może jest coś innego co się opłaci zrobić na mniejszym lvl?
-
Chyba osioł jest odpowiedniejszy-zdobywa się go koło Thais więc daleko biegać nie trzeba a item kosztuje 1-2k więc nawet jak by ci się nie udało kilka razy to i tak zapłacisz mniej niż za pojedynczy item do innych mountów
-
U mnie te jabłka bliżej 100gp i przez całą masę prób się nie zepsuły. Łatwy jest jeszcze miś i panda.
-
-
Najtańszy jest koń, a właściwie nawet darmowy jeśli zrobisz sobie cukier samemu (odpowiednia ilość może zająć kilkadziesiąt minut, można też kupić od ludzi na markecie ale ceny ustalają ludzie i zazwyczaj nie warto), wygląda spoko i jest łatwiutki do zrobienia, tylko nie zawsze można (konie muszą uciec ze stajni). Tak poza tym to wspomniany osioł (który wygląda okropnie imo i w sumie lepiej bez chodzić xD), war bear (choć tu też różnie bywa, ja złamałem 3 slingshoty zanim złapałem, a one mogą trochę kosztować), panda, dość tani jest też crystal wolf, ale okropnie wkurzajacy do zrobienia (ja zgasiłem całe shadowthorn, co do jednego płomienia, i nie złapałem, dopiero innego dnia mi się udało).
-
Buffalo jeszcze. Możesz wykopać przedmiot potrzebny do oswojenia wierzchowca na bagnie, albo kupić leech - bo tak nazywa się ten przedmiot - w markecie. U mnie to jakieś 1-2k. Możesz próbować wykopywać leecha na bagnie co tydzień.
-
U mnie na serwie leech po 600gp już chodzi.
-
Najtańsze mounty to water buffalo i donkey.