Ktoś otrzymywał owe? Jakiej wysokości było to stypendium? jak było wam wypłacane? od kiedy? ubiegać się o nie można po rozpoczęciu studiów od razu?
Wersja do druku
Ktoś otrzymywał owe? Jakiej wysokości było to stypendium? jak było wam wypłacane? od kiedy? ubiegać się o nie można po rozpoczęciu studiów od razu?
Ja.
Moje jedynie 380 zł, bo kwota którą otrzymuje moja mama z renty przekracza próg 650 zł na członka rodziny. Jednak z tego co czytałem na tablicach inni dostawali nawet po 550-650, więc oni z pewnością mieścili się w kryteriach.
Na konto bankowe, które podało się w formularzu.
Od 2 miesiąca studiów i jednocześnie wtedy zwracane są pieniądze za 1 miesiąc kiedy składało się papiery.
Trzeba się ubiegać po rozpoczęciu studiów, bo później może zabraknąć pieniędzy jeśli się nie zarejestrujesz.
Czyli jak tylko będą wyniki z rekrutacji to mam uderzać? - I tak będę szukał o tym informacji na uczelni, ale nie wiem jeszcze gdzie będę.
Tak, ale tylko się zorientować, wziąć formularze do wypełnienia i co najwyżej spytać się jak nie wiesz co gdzieś wpisać. Formularze będzie można dopiero składać w drugiej połowie pierwszego miesiąca nauki i wyjątek tutaj stanowi tylko sprawa przyznania akademików, gdzie z tego co mi się wydaje trzeba składać jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego. Jeśli uczelnia jest daleko od Twojego miasta to możesz też ubiegać się o dopłatę do mieszkania lub miejsce w akademiku, bo wtedy masz pierwszeństwo jeśli chodzi o przydzielanie miejsc.
Dzięki wielkie za odpowiedz.
najlepiej jednak sprawdź dla swojej uczelni zasady - każda ma trochę inaczej, szczególnie w zakresie terminu składania wniosków, np na uj:
ponadto, przygotuj się na sporą papierologię.Cytuj:
Wnioski składamy przez system USOS – na każdy semestr osobno. Terminy to: 30 września na semestr zimowy, 31 stycznia na semestr letni.
Licz się też z tym, że nie na każdej uczelni zaczną Ci to wypłacać od drugiego miesiąca - mojemu koledze, gdy złożył podanie po raz pierwszy, kasę wypłacili dopiero w styczniu, odrazu z wyrównaniem za cały zimowy semestr.
I miej na uwadze ze kazda uczelnia ma inne kwoty ;) tak samo jak terminy skladania wnioskow - na UŚ do 10 października musisz złożyć kompletny wniosek. Papierów potrzeba masę.