siema szukam filmow przygodowych zaiweajacych fajne wojny, oraz rozne postacie fantastyczne (elfy, magowie, trolle, orki)
cos podone do wladcy pierscienia, hobbita
pozdro
Wersja do druku
siema szukam filmow przygodowych zaiweajacych fajne wojny, oraz rozne postacie fantastyczne (elfy, magowie, trolle, orki)
cos podone do wladcy pierscienia, hobbita
pozdro
Może jeszcze więcej Tolkiena? Niedokończone opowieści, Dzieci Húrina również czyta się przyjemnie. Ewentualnie Silmarillion, ale żeby ogarnąć co i jak musiałem go dwa razy przeczytać.
@Edit, o fuck. Nie wiem czemu myślałem o książkach. Mimo wszystko zachęcam do beletrystyki ;)
Próbuj szukać po anglojęzycznych forach
Znalazłem coś takiego
http://www.filmweb.pl/film/Zrodzony+...ei-2009-500108
#up
To temat o filmach xd
Wczoraj fajny film o magii był na tvnie "ostatni władca wiatru"
ciężko trochę takie filmy znaleźć, chyba świat filmu boi się porównań do władcy pierścieni
opowieści z narnii (?)
eragon (?)
moze gwiezdne wojny, ale to troche inne uniwersum
Harry Potter ;d
ciezko bedzie cos znaleźć, po władcy pierscienia raczej nikt sie czegos takiego nie podejmował na wieksza skale bo po prostu z Lotrem nie ma szans ;d
chociaz niedawno widziałem fajny trailer jakiegos filmu od Disneya, tytuł przypominał imie i nazwisko, nie pamietam dokładnie
#up
John Carter?
Do lotra nie podobne, ale fantastyka i rozne dziwne stworki sa, wiec tez moze cie zainteresuje :)
Może Złoty Kompas / Labirynt Fauna / Koń Morski
z takimi filmami jest problem bo żeby nakręcić porządny to potrzebny jest ogromny budżet. Tak jak to bylo w przypadku wladcy pierscieni. Jeśli chodzi o fantastyke to zdecydowanie polecam książki zamiast filmów. Jeśli już musisz film to może jakies opowiesci z narni. Za to duzo więcej jest znakomitych filmów science fiction a to jest podgatunek fantastyki więc filmy jak obcy, ukryty wymiar, cos, pandorum i wiele innych też mogą ci się spodobać
fantasy to tylko i wylacznie gra o tron oraz wladca pierscieni :p jedyne powazne filmy z klimatem, reszta to bajeczki dla dzieciakow ;p chyba ze czegos nie widzialem to zwroce honor :)
Na upartego jesli sie nie ma wysokich oczekiwan to mozna dungeon siege obejrzec
http://www.filmweb.pl/film/Dungeon+S...la-2007-219556
Rezyserii Uwe Bolla, ale chociaz Jason Statham gra
10x pisalem, ze Willow ;]