-
LG kp500 - problem
Witam Was drodzy użytkownicy!
Miewam, że na problem, który dotyczy LG kp500 znajdzie się rozwiązanie, bez zbędnych kosztów. Przejdźmy do konkretów.
Dostałem od znajomego w/w telefon i jego problem jest taki, że dotyk "wariuje". Klikając u góry działa normalnie (wyskakują dane o sieci, baterii, itd.), ale już chcąc uruchomić menu, jest naprawdę ciężko. Gdy uda się wejść do menu, czy choćby w jakiś folder to żeby uruchomić ikonę u góry, trzeba kliknąć, albo na ikonkę niżej, albo nieraz dwa razy niżej...
Softu nie zmieniałem, bo nawet nie wiem czy pomoże. Jeżeli zna ktoś jakieś rozwiązanie bez kupowania nowego ekraniku, to chętnie je sprawdzę.
Z góry dzięki!
@Jeżeli coś jest niezrozumiałe, to postaram się inaczej sformułować pytanie.
-
-
Wymień sam panel dotykowy... Na allegro znajdziesz to za max 10 zł a wymienisz sam przy odrobinie zabawy :) U mnie w cookie też tak było właśnie a później cały dotyk padł i wymiana nie jest aż tak skomplikowana.
http://allegro.pl/2716-nowy-dotyk-di...263730043.html 12 zł z wysyłką
-
Wiem, że digitizer kosztuje grosze do tego telefonu, ale myślałem, że da rady zrobić coś samemu :P
No nic, zamawiam ten wyświetlacz. Dzięki za odpowiedzi :)
@down
Wiadoma sprawa. Telefon kosztuje ~100zł, to nie będę płacił za serwis prawie połowe ceny jego wartości :p
-
Tylko nie oddawaj go do serwisu bo zapłacisz z 50 zł :D Znajdź w necie jak wymienić i sam to zrób :)