Avenger czy Magic sword + shield?
Bede stawiac na offie mam juz 80/80
Wersja do druku
Avenger czy Magic sword + shield?
Bede stawiac na offie mam juz 80/80
Chyba logiczne że to zależy co bijesz. I co w ogóle ma do rzeczy to że będziesz skillował offline?
Ze skill z czasem tez bd robic biore pod uwage solo expy i hunty z ed .
rycerz zazwyczaj ma kasę , myślę , że solo -ave z ed tarcza i tyle
Jak tarcza to te moby które biją dużo z fizyki, a jak 2 ręka to na mobki które walą z magii. Zależy oczywiście ile tego jest i po ile biją, a na exp z ed wybrałbym tarczę oczywiście.
Nie te czasy, gdy dwuręczna miała sens.
Zdecydowanie polecam sov z tarcza.
Dobra to kupuyje sova i jakas tarcze. by nie tworzyc nowego tylko jednego jina na chara moge nie? bo nie pamietam
tak
Ja polecam wręcz odwrotnie - avenger cały czas aż kupisz shield of corruption i shiny blade.
shield of corruption jest bezuzyteczna dla knightow <250
lepiej juz bron + prismatic shield
Jestem tego samego zdania co wyżej ave az nie kupisz sobie sheild of coruption
Warto wspomnieć, że przy broniach dwuręcznych ich def działa identycznie jak def tarczy z tą różnicą, że do redukcji obrażeń nie jest brany po uwagę skill shielding'u, jak w przypadku obrony tarczą a skill melee, w tym przypadku sword fighting. Także Avenger to jedyny i najlepszy wybór, ponieważ oferuje nam aż 50 ataku przy 38 defa, czyli znacznie więcej ataku od SoV i 1 punkt obrony więcej niż MMS. Kolejną bronią wartą zainteresowania jest już tylko Shiny Blade chociaż statystyki ma praktycznie identyczne to gdy założymy jakąś zbajerowaną tarczę będzie to lepszy wybór niż sam Avenger chociaż to nadal dobra broń jeśli ktoś nie ma kilku milionów na Shiny.
Zdecydowanie avanger jeśli bijesz solo ma szybciej sie nim ubija moby używałem crystaline sworda (47atk)+ tarcza jest dużo większa różnica z avangera częściej wchodzą mi hity ~200+ niż crystaline a obrażenia w ciebie jakoś specjalinie większe nie tłuką nawet 2+ moby
to jaki sens ma tarcza, skoro miecz ma 38 defa? wydaje mi sie, ze jednak jest troche inaczej, ale dawno nie gralem to nie wiem, tylko ze troche nielogiczne to jest ;d