-
Internet
Siemanko mam problem z netem. Generalnie internet działa jak należy ale google, youtube i parę innych stron nie chce się załadować a wszystkie inne strony działają normalnie (tzn wszystkie które mam w ulubionych lub najczęściej odwiedzane). W czym tkwi problem? Z góry dzięki za pomoc
-
Logi z otl'a daj. Przeinstaluj przeglądarkę, usuń zbędny syf z kompa (np. CCleanerem). Przeskanuj antywirusem. Uruchom ponownie komputer.
-
Problem w tym, że nie mogę nic na kompa ściągnąć bo google też nie sprzęgli ; o. Musze u kogoś ogarnąć cc cleanera i wrzucę to wszystko ale to dopiero po południu
@down
Google nie działają na chromie, firefoxie ale na ie działa
-
Moze ktos zrobil Ci psikusa i zablokowal je w pliku hosts lub w przegladarce.
@up
wpisz "dobreprogramy.pl" i pobierz otl i ccleanera.
-
http://wklej.org/id/1041773/
http://wklej.org/id/1041777/
Zaraz się zabiorę za czyszczenie ccleanerem. A w tym czasie mam nadzieję, że jakaś mądra głowa ogarnie o co chodzi
@edit
Wyczyściłem ccleanerem i jak na razie nic się nie zmieniło
-
Sprawdzales inne przegladarki i plik hosts?
Plik hosts znajduje sie tu C:\Windows\System32\drivers\etc
-
Generalnie to się na tym nie znam ale w tym folderze etc jest mnóstwo adresów stron internetowych m.in google i youtube czyli one są zablokowane?: o
-
Tak. Usun wpisy tych stron, ktore chcesz odwiedzac i zapisz ten plik. A najlepiej daj screena.
-
1 załącznik(ów)
Ofc jest tych stron o wiele więcej, są tu chyba wszystkie możliwe adresy google, ebay, amazon, youtube etc. Czyli mam to usunąć i zapisać tak?
Załącznik 292322
-
Ktos Ci zrobil psikusa i poblokowal stronki :P
Usun wszystkie te adresy z poczatkiem 173.83.222.101 i zapisz.
-
Wcale nie śmieszny psikus. A to wszystko dlatego, że chciałem ściągnąć subway surfers ; o. Dzięki za pomoc
@edit
Muszę resetować kompa lub coś? No i mam problem bo chce to zapisać a wyskakuje komunikat, że nie mam wystarczających uprawnień mimo, że mam normalnie admina
-
Uruchom notatnik z uprawnieniami administratora(prawym klawiszem mychy i "uruchom jako administrator") i w Plik - Otwórz (Ctrl+O) przejdź do
C:\Windows\System32\drivers\etc\
wybierz hosts i edytuj, a następnie zapisz.
Co do resetowania, to szczerze nie wiem. Jak nie bedzie nadal dzialalo to zrestartuj, jak zadziala od razu to nie.
-
Dobra wszystko działa elegancko dzięki wielkie za pomoc, temat do zamknięcia.