-
LG Swift problem
Siema mam zrootowanego LG Swifta. Mam z nim kilka problemów, wszystkie dotyczą wiadomości. Używam klawy swiftkey 3
1) Limit 60 znaków w 1 smsie - okropnie wkurza, nigdzie nie mogę zmienić limitu
2) Przy przychodzącej wiadomości sms nie ma wibracji (w opcjach szukałem, niby wszystko jest powłączane ale i tak nie pyka, przy np. polaczeniach wszystko jest ok)
3) Czesto nie moge wysylac wiadomosci pod dany numer (juz ze 3 razy tak mialem). Wyskakuje powiadomienie ze wybrany numer jest nieprawidlowy itp (a prawidlowy jest, wczorajsza sytuacja: pisze z kolezanka, chce odpowiedziec na sms a tu wlasnie wyskakuje to powiadomienie i dupa)
Bardzo prosilbym o pomoc! Dzieki.
-
Swiftów jest sporo, nie wiem też jaki masz rom wgrany. Rozwiązanie jakie podaję działają na czystym andku jb.
1. Wchodzisz w wiadomości sms/mms -> ustawienia -> wiadomość tekstowa sms -> kodowanie znaków -> alfabet gsm.
Ty podczas pisania nadal widzisz polskie znaki, jednak odbiorca już nie. Limit również się zmienia :)
2. Analogicznie jak wyżej: wiadomości sms/mms -> ustawienia -> powiadomienie -> wibracje.
Wydaje mi się, że tutaj masz odznaczone. Ew. możesz w ogólnych systemowych szukać; również da się ustawić :)
3. Nie mam pojęcia :(
-
Lg GT540 Swift
Najlepsze jest to, że po wejściu w ustawienia sms nie mogę nigdzie znaleźć kodawania znaków...