Antylolek napisał
No z tym i5 to właśnie nie do końca ;D
Tak jak kolega wyżej pisał ustawiłem fps do 20 oraz wyłączyłem HUDy. Mam 6 botów, każdy postawiony na oddzielnej maszynie wirtualnej na VMware Workstation (co dodatkowo zwiększa zasobożerność) i wszystko działa jak należy. Zużycie procka w granicach 70%, RAM 90%, ale i tak pomimo tego wesoło sobie pocinam w CoD MW2 na multiplayerze i nic mi nie muli.
Proc i5-2500k bez OC i 8GB RAM
Także jakby autor zdecydował się na tą stację co podałem to miałby 8 rdzeni do dyspozycji, co daje jakies 12-16 botów na luzie. Zostaje jeszcze kwestia RAMU, bo tej maszyny 4GB kosztują około 130zł a nawet 8GB na 16 botów może być za mało oraz karta graficzna, ale zawsze można dokupić jakiegoś śmiesznego geforce 610 i sprawa załatwiona. Ale to tylko komp do botów. Co więcej, ta stacja ma dwa procesory, które są tańsze niż jeden procesor i7-2600k a łącznie wydajniejsza konfiguracja wyjdzie pod względem CPU.
Jeśli ma być przeznaczenie ogólne to tak jak pisałem, to co autor podał, tylko procek i5-2500k lub 3gen też k. Do tego chłodzenie na procesor porządne i kręcim.