-
Mikrofon do kamery
Witam serdecznie.
Otóż, od dłuższego czasu poszukuję mikrofonu który można sobie przyczepić na koszulkę itp., lecz straszą mnie ceny takich mikrofonów sięgających 1000-2000zł
Mam kamerę do której jest możliwość podłączenia mikrofonu (mini-jack) i w sumie traciłem nadzieję że wyposażę się w taki mikrofon, lecz pewien bardzo znany użytkownik z YouTube (AdBuster) po zniszczeniu swojego mikrofonu powiedział że to może być koszt około 60zł więc odzyskałem wiarę że są tanie mikrofony do kamer - i tu się nasuwa moje pytanie... Gdzie mógłbym znaleźć takie tanie mikrofony? Bo na allegro tanich nie widzę, po wpisaniu w google tym bardziej, nie wiem już gdzie szukać.
Gdzie by można było odnaleźć taki tani mikrofon do kamery?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
-
Zalman ZM-MIC1
Posiadam od 2-3 lat i jak dla mnie bomba- w sumie wielkich wymagań nie mam co do micro ale slychać mnie wyraźnie i nic nie trzeszczy.
-
Adbuster uzywa mikrofonu marki Vivanco. Nie wiem jaki to dokladnie model ale znajdziesz pewnie.
Wyzej wymieniony Zalman jest ok, sam rowniez posiadam i jestem zadowolony.
-
Dziękuję za rady - Zalman już zamówiony. Chciałbym jeszcze zapytać... Bo zauważyłem że on służy do "objęcia" przewodu i tak go można naczepić. Można do niego dokupić może jakąś klamrę by sobie przyczepić do części garderoby np. koszulki? Czy ma on może taką możliwość?
-
Ów klamry nie ma a klips jest dość szerokii nadasie do bkuzy np do koszulek śrendio.
Ja sciaglem klips z słuchawek od k800i chyba i jakos se trzyma . generlanei micro na +