-
Szkoła po technikum.
Siema
Tutaj zastanawiam się do jakiej szkoły mogę iść po technikum Logistycznym no ale problem jest, że szukam szkoły gdzie nie jest wymagana matura bo nie czuję się w tym roku by zdać wszystko. No ale co kto wie. Szukam jakieś alternatywy na 1 rok by mieć dalej ulgi na autobusy i w ogóle ;>
Miał(ma) ktoś podobną sytuację do tego co ja ? Polecacie jakąś szkołę by płacić mało czy coś ?
-
Musisz się zastanowić co lubisz robić, albo co Ciebie interesuje. Wiele jest szkół policealnych, które mają ofertę na zdobycie jakiegoś zawodu. Informatyk, ekonomista czy nawet rolnik. Po prostu poczytaj i się dowiedz.
Nie wiem czy o to Ci chodzi, bo innej alternatywy raczej nie ma bez matury.
-
Zapisz się do urzędu pracy i porób jakieś kursy, na spawacza czy elektryka. Chyba lepiej to wyjdzie niż robienie kolejnego technika.
-
Jezeli nie jest za pozno i jestes dopuszczony do matury, to podchodz a nie pierdol, czesto tak jest ze sie czlowiek nie czuje na silach a tu niespodzianka!!
-
Nie zapisuj się do urzędu bo z tego nic nie ma oprócz ubezpieczenia. Tylko problem jak załapiesz jakąś pracę. Jeśli naprawdę matura Ci nie pójdzie to zapisz się do byle jakiej szkoły policealnej (Edicus, Cosinus), nie będziesz musiał nawet chodzić ale legitkę będziesz mieć i ubezpieczenie szkolne też sobie załatwisz.