Uczył sie ktos z was angielskiego z jakichs plików mp3 tzn słuchał opór i wchodzilo do glowy? Jak tak to jakie polecacie? Po jakim czasie sa widoczne efekty?
Wersja do druku
Uczył sie ktos z was angielskiego z jakichs plików mp3 tzn słuchał opór i wchodzilo do glowy? Jak tak to jakie polecacie? Po jakim czasie sa widoczne efekty?
Ja osobiście zamiast takich mp3 to polecam Tobie oglądać filmy / seriale angielskie z angielskimi napisami. Według mnie i nauczyciela mi to strasznie pomogło - mówię płynniej, pozwoliło mi to się tak wbić w ten angielski :D
Polecam przerzucenie się właśnie na angielskie napisy w filmach + angielskie wersje programów, w tym systemu operacyjnego, ogółem wszystko co możesz zmień na angielski.
Na początku może być problem, ale potem zaczniesz szybko sobie z tym radzić
filmy z napisami nie za dlugo, jak najszybciej przerzuc sie na filmy/seriale bez napisow, zobaczysz, ze po sezonie jakiegos sitcomu czy czegos bedziesz mial wiekszy progress w sluchu niz jakbys ogladal 15 sezonow z napisami
poza tym ogladaj na youtubie filmy z nauka akcentu, jeszcze bardziej bedziesz rozumiec co mowia+ogarniesz akcent