-
Za pozno sie obudzilem..
Siema, panowie musze napisac bibliografie pracy z polskiego nt. "Język uczniowski jako jedna z odmian gwary środowiskowej. Zbierz materialy w oparciu o swoja szkole". Myslalem ze mam jeszcze tydzien, a okazalo sie ze musze to oddac do jutra (!). Szukalem na necie, probowalem ale nie wiem kompletnie jak sie za to zabrac. Czy ktos cos pisal takiego? pomozcie, jezeli jutro tego nie oddam moge nie przystapic do matury, moze ktos ma jakiegos gotowca, ofc jestem gotowy jakos sie odwdzieczyc za to, wyslac esa czy cos bo przelewy itp nie wchodza w gre bo mieszkam sam, a nie posiadam zadnych kart ktore mi to umozliwia. TORGOWCY POMOCY !!!!!!!!!!!
-
Żal, jak można wziąć tak ograniczony temat, co do którego chyba nic z lektur nie można dobrać i nie czaić że termin mija
1) Kaspeczak Małgorzata, Rzeszutek Monika, Smól Joanna, Zgółkowa Halina, Słownik gwary uczniowskiej, Warszawa, Europa, 2003, ISBN 8349011094,
2) Kot Wiesław, Schiza Zdzirliderki, Wprost, 2005/51/52, s. 92-96,
3) Miodek Jan, Ojczyzna polszczyzna dla uczniów, Gdańsk, GWO, 1990, ISBN 8385694307,
4) Rapp Krzysztof, Młodomowa, Wprost, 2001/37, s. 76-77.
5) Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną, Autor: Dorota Masłowska , ISBN: 83-86735-77-5 Rok: 2002 Strony: 160 Okładka: miękka, Miejsce wydania: Warszawa
a potem do pisania pracy polecam link:
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...1357&Itemid=50
to przyklady, mam nadzieje ze literature podmiotu i przedmiotu umiesz ulozyc