-
Tibia na Windows 8
Witam, chciałem zalogować się na rl Tibię na nowym systemie, Windows 8, jednak miałem okropne lagi podczas gry. Jestem pewien, że nie jest to spowodowane internetem, bo na innym komputerze wszystko jest w porządku, sądzę, że to wina systemu. Zobaczyłem na stronie głównej Tibii, że w spisie wymagań systemowych nie ma win8. Bawiłem się z grafiką, OpenGL i tak dalej, ale nic nie pomogło. Może ktoś gra na "ósemce" i powie mi jaką ma ustawioną zgodność itp.? Myślę, że to tutaj muszę coś zmienić. Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi i wskazówki.
-
masz stery do grafiki? :D
mi tam śmiga jak odpalę klasycznego klienta, ale raczej używam flasha
-
A no mam ;) Więc to nie wina sterowników ;)
-
alt+f8, jaka kropka, ile klatek?
może winupdate chodzi? (chociaż wiele do roboty by nie miał...)
-
U mnie śmiga na Directx 9.0 i nie ma żadnych lagów, a fpsów ponad 200. Chociaż zdarzyło mi się tak, że miałem 200 fpsów i ping 30 to strasznie mi klatkowała sama gra jakbym miał 20 fpsów i lagi, że nie można było płynnie chodzić. Wtedy reset kompa pomógł, ale nie wiem dlaczego tak się stało.
-
na Directx 9 mam najwięcej - 120 fpsów, czasami sięga 160, nie więcej. Mam też ustawiony framerate limit na 60, o ile ma to jakieś znaczenie.
-
Wiem o co chodzi ale nie wiem co z tym zrobic chodzi o aktualizacje zaraz po niej lagi znikna po jakims czasie znow sie pojawia (stopniowo) i tak dalej i tak dalej moze jakis spec sie wypowie co moze sie dziac?
mowa o aktualizacji Windowsa