-
Great spirit potion
Witam chcialem sie dowiedziec jak tu wyglada u RP. Mam 82 LVL RP i interesuje mnie to, kiedy jest mniejsze waste ? Kiedy uzywam smp i shp czy great spirity ?
Druga sprawa - Czy to sie robi tak, ze na jakies grubsze, trudniejsze hunty typu demce trzeba brac greaty, a na jakies latwiejsze typu zao high lizardy to smp i shp ?'
z gory dzieki :d
-
Ja od zawsze chodzilem ze spiritami ponieważ duzo ludzi bije ghastly i tego jest w cholere w markecie. Ja np, kupilem 1k spiritow po 80 gp each w markecie i w zasadzie zawsze mam taka mozliwosc. Spirit jest lepszy ponieważ daje Ci prawie tyle co shp + mane na best heal spell i masz w zasadzie 1k heal instat w polaczeniu spirit + heal spell.
Z reguly jak uzywasz shp to dlatego ze masz malo hp i nie masz jak sie leczyc czarem bo brak many prawda? Spirit daje Ci to i to wiec to chyba logiczne. W markecie spirity na bank dorwiesz taniej. Ale to jest potiom jedynie na ostateczne rozwiazanie
-
Po wbiciu 80 lvla, SHP są dla Ciebie zbędnym balastem.
Noś ze sobą ilość GSP, która Twoim zdaniem jest dla Ciebie niezbędna (ja np od 80-120 nosiłem około 30 GSP grając na PvP serverze).
GSP czy SHP według mnie mają slużyć tylko jako pomoc w przypadku niespodziewanego spadku ilości HP, zawsze staraj się leczyć używając SMP bo jest to dużo oszczędniejsze.
-
Czyli na hunty brac tak z 30 spiritow i reszta to smp ?
Spiritow uzywac jedynie kiedy jakies combo siekną i w trudnych sytuacjach, a smp jak zwykle :p ?
-
Ja na 130~ nie używam w ogóle GSP.Właściwie to nosze tylko SMP : P
-
dobrze mieć przy sobie parę spiritów na wszelki wypadek, ale ogólnie to smp