Jaki możecie kompilator polecić do C++ ?
Który będzie najlepszy i dlaczego akurat (ten) jest wg Cb najlepszy.
Z góry dzięki
Wersja do druku
Jaki możecie kompilator polecić do C++ ?
Który będzie najlepszy i dlaczego akurat (ten) jest wg Cb najlepszy.
Z góry dzięki
do prostych programików dev-cpp, do bardziej rozwinietych i zeby sie szybciej pisalo visual studio express, a takie cos pomiedzy nimi - codeblocks :)
@up: o ide nie pytał.
Ja osobiscie wolę mingw, działa znacznie szybciejniż msvc
no interesuje mnie optymalny kompilator, z łatwą obsługą (żeby wszystko było logicznie wykonane w nim) oraz dobry, możliwie aby darmowy był :D
Kompilatory same w sobie obsługiwane są z linii komend
chodzi Ci o kompilator czy o środowisko?
Wiadomo, że chodzi o środowisko i nie wiem po co zakius pisze jak obsługiwać kompilator, co się teraz autorowi do niczego nie przyda, zamiast wyjaśnić na czym polega bład w pytaniu.
Ode mnie +1 dla visual studio - bije na głowę wszystko pozostałe, chyba że chcesz pisać pod inne systemy niż windows.
Gościu szuka środowiska, kompilator to bezpośrednio aplikacja tłumacząca kod a nie to co widzisz ;)
Ja bardzo prospuje Visual Studio i CodeBlocksa z naciskiem na 1, ale jeśli chcesz właśnie pod MinGWa , to wtedy Code::Blocks :P
Ja z drugiej strony nie przepadam za Visual Studio bo jest ciężkie i mulące. Jeśli chcę napisać coś w C++ to używam Falcon C++ lekkie, szybkie, ale nie podpowiada składni.
No kurcze..
uczę się c++ (więc to chyba jest środowisko), ale jestem amatorem i chce abyście doradzili którym programem ten kod który piszę 'kompilować' (zmieniać na kod rozumiany dla PC).
Czyli Visual Studio z tego co widzę prowadzi ;>
do iso c++ polecam netbeans
ale nie będzie ci się chciało bawić
jak postawisz visual c++ express 2010 powinno być ok
ciężko rozumienie ci idzie.. a wystarczyło wpisać w google "kompilator"
kompilator - program tłumaczący język wysokiego poziomu na niskiego
IDE - zintegrowane środowisko programistyczne, np. Eclipse, Netbeans, Dev-Cpp
IDE korzystają z kompilatorów. Wyjątkiem jest o ile się nie mylę Visual Studio, które pełni funkcję IDE i ma swój kompilator.
no okej ;p wazne ze wiecie o co mi chodzi :D
jak już to VC 2008 dla C++ bo 2010 nie mu już inteli sense -,- w zasadzie nie udało mi się też jego odpalić na 2010 ultimate/pro :/