Witam otóż mam jeden Komputer na pietrze a 2-ugi na parterze i nie wiem jak zrobic aby podłączyć neta do tego na parterze, mam modem i router ;d
Wersja do druku
Witam otóż mam jeden Komputer na pietrze a 2-ugi na parterze i nie wiem jak zrobic aby podłączyć neta do tego na parterze, mam modem i router ;d
serio masz router i nie wiesz jak połączyć żeby był internet...
proszę cię wpisz sobie router w google a potem tutaj zakładaj tematy...
podłączę się pod ten temat żeby nie zakładać nowego, bo w sumie pytanie pasuje do tematu.
Chodzi o mieszkanie mojej dziewczyny, jest tam router, net 20 mb i wszystko śmiga pięknie , do czasu jak wraca do domu właścicielka mieszkania. Wystarczy że włączy komputer i byle jakiego youtube czy nawet przegląda jakieś głupie poczty i inne gówna, to internet wszystkim w tym mieszkaniu umiera. Lagi, zwiechy, przerywa rozłącza, i dzieje się tak tylko jak właśnie owa właścicielka korzysta z komputera nie koniecznie obciążając sieć.
Możliwe że ustawiła sobie jakieś pryiorytety na to żeby większość łącza szła do niej jak ma włączonego pcta? jeżeli tak to da się to jakoś obejść za sprawą routera ?
w zasadzie możliwe
mój tplink ma możliwość ustawienia minimum dla kompa, ale tylko jeśli to minimum jest potrzebne spowalnia inne
może ktoś inny ma gorszy soft...