-
Windows XP
Witam. Pobrałem dziś Windows XP SP3. W paczce .zip znajduje się obraz ISO na którym jest windows. Co mam zrobić dalej, aby zgrać to na płyte/pen driva? Jestem zielony w tym temacie, pierw spróbowałem rozpakować, ale wyszło mi, że waży to 6 GB, wiec myśle, że coś nie tak. Proszę o pomoc.
-
Iso sie nie rozpakowuje, synek. Ściągasz jakiś program do wypalania np. CD burner XP czy coś w ten deseń (wpisz w google "program do nagrywania płyt") i wybierasz opcję "nagraj .iso" lub "nagraj obraz płyty" lub 'burn image" lub coś co brzmi podobnie.
-
Na płytę po prostu 'nagraj z obrazu', na pena to z xp są problemy
-
pobrałeś zapewne w jednym parcie. (najlepiej by by było jak byś dodał zdjęcia) lub mogę dać ci Pewny link do donwloadu z Win XP SP3 w każdej chwili.
Rozpakowujesz klikając prawy na plik i "rozpakuj tutaj"
Jak już masz Obraz .ISO który będzie zajmował max ~722 MB gdzieś ( tak aby się na CD zmieściło)
Pobierasz np. program do nagrywania: Alcohol 120%
Gdy już go zainstalujesz klikasz Kreator nagrywania w Programie wybierasz Plik który chcesz nagrać Dalej>Dalej (czysta płyta w CD) > Nagrywaj
Po nagraniu masz już win xp na płycie.
Wkładasz do kompa uruchamiasz od nowa i podczas uruchamiania odpalasz dowolnym przeciekiem (np. spacja) odczyt z płyty a dalej to tylko dalej>Dalej>Dalej> Formatowanie Szybkie NTFS> Dalej> dalej> dalej.....>zakończ xd
-
Dzięki wielkie, ale mam kolejny problem, a raczej pytanie. Otóż nie posiadam jako takiego CD/DVD ROM'u. Mój odtwarzacz dvd jest podłączony pod USB, i czy to nie będzie robiło żadnych problemów podczas instalacji w BIOS'ie?
-
-
Jeśli będzie to wejdź do BIOSa i ustaw "First Boot Device - USB" i będzie git.