Witam, na 70lvl na luku dostajemy envenomed arrows a na kuszy drill bolty. Co bedzie lepsze do expa ? te envenomki chyba lipa bo 27 atk i 27 earth, czyli od 70lvl lepiej zaopatrzyc sie w kusze?
Wersja do druku
Witam, na 70lvl na luku dostajemy envenomed arrows a na kuszy drill bolty. Co bedzie lepsze do expa ? te envenomki chyba lipa bo 27 atk i 27 earth, czyli od 70lvl lepiej zaopatrzyc sie w kusze?
to wydaje mi się że bolty wypadają lepiej niż arrow w przypadku gdy nasz przeciwnik nie jest wrażliwy na żywioł ziemi... gdy jest wrażliwy to pewnie arrowsy sprawią się lepiej.
Do 80 kusza, do 90 kusza/gwiazdki, dalej już masz ca to bierzesz najlepszy dostępny łuk na jaki cię stać i wio
od 75 arbalest + drill bolty do 90, potem łuk najlepszy na jaki cie stac i c arrow
tylko zauważ, że c arrowy są prawie 2x droższe od drillów i nie zawsze opłaca się expić na 100 lvl od razu z c arrowami
Wiadomo, że jak idziesz na rotwormy to ich nie weźmiesz...
Jednak należy zauważyć, że jeśli cel się leczy, to poza dmg/gp oraz dmg/oz konieczne jest uwzględnienie wartości dps
Drille pod względem dmg/gp wypadają o 1/3 lepiej, jednak hunt jest znacznie krótszy przez ich większą wagę oraz zużycie, do tego exp rate spada. Do tego na skillu < 100 hydry ubić teraz się chyba nie da z tego czegoś (wprowadzajśc nową amunicję musieli im znacznie podnieść healing, mam większe problemy z CA niż miałem z power boltów...)
Podsumowując: rozsądek i wyczucie, podaliśmy po prostu rozwiązania na pg, a nie na oszczędne ciułanie kasy
BOW = wieksze waste / dłuższy exp (ze względu na wage arrows)
XBOW = mniejsze waste / krótszy exp
1 ataku mniej z większą szansa na trafienie nie uznałbym za waste. Oczywiście z envenom tak wyjdzie, ale cała reszta to nie