-
Pomoc w wyborze postaci
Witam!
Mam obecnie 11lvl i od dłuższego czasu gram kyle. Podoba mi się nią gra bo mam na niej czary ofensywne i defensywne więc w razie czego mogę się uchronić przed atakami + moge z dista bić ;) Jednak trochę mi się już nudzi...pograłbym inną postacią na której można bić z dista i która ma też jakieś czary defensywne (np nieśmiertelność czy jakaś bariera przed atakami). Poradzicie coś? Preferuję żeby biła z dista i nie koniecznie musi to być ultra DD, może być to coś jakby kyle DD/support o ile można ją tak nazwać ;p
-
Sivir w sumie pasuje opisowi
-
Morgana? B. fajny shield (nie działa na ciebie CC i absorbuje trochę magic damage), do tego 2 CC i łatwa farma. I kosztuje 1350, także jak coś to nawet nie szkoda.
Orianna, z tymże to jest trudna postać, a z defensywnych to ma taką sobie tarczę.
Lux, chory zasięg, tarcza, wymaga trochę umiejętności ale nie aż tak dużo jak Orianna.
Karthus, tu bez shielda, ale ma spory zasięg, global ulta (trafia wszystkich na mapie), slow, a dzięki pasywce jak cię zabiją to i tak 5 sekund jeszcze stoisz i możesz używać spelli. I 1s cooldwonu na Q, z którego bije całkiem sporo w late (~300-500 jeśli trafiasz tylko jedną osobę, jak dwie lub więcej to po ~150-250)
-
może nidalee? co prawda nie ma typowo defensywnych spelli, ale ma leczenie, a po 6 lvlu dobry escape. do tego na tym levelu raczej mało kto potrafi unikać skillshotów, więc z "dzidy" mógłbyś naprawdę sporo zdziałać
-
Hmm, słabo bo słabo, ale ania ma tarczę :D
W ogóle super się nią gra, miniony łatwo klepie a i w team battle rzucasz misia i pozamiatane :D