witam, gram sobie w far cry, i z ciekawosci sprawdzam temp i szok? czy to mozliwe? komputer jest nowy 8 rdzeni amd 8120 8x3,1ghz, radeon hd 7870 karta i 16gb ramu, jakim cudem moglo wywalic taka temp ?Załącznik 288686
Wersja do druku
witam, gram sobie w far cry, i z ciekawosci sprawdzam temp i szok? czy to mozliwe? komputer jest nowy 8 rdzeni amd 8120 8x3,1ghz, radeon hd 7870 karta i 16gb ramu, jakim cudem moglo wywalic taka temp ?Załącznik 288686
to nie jest 255 stopni, tylko te 32 lub 19 :D niemozliwe jest zeby 255 wywalilo
Bład programu. Nie ma opcji abys tyle stopni prockiem zrobil :P
bylo 50, :P potem dalem detale na high, no i patrze a tu 255 : O xd
255 to maksymalna liczba jaką komputer może zapisać na 8 bitach (11111111), stąd akurat ta liczba, mająca zapewne sugerować że coś jest nie tak.
http://www.forumpc.pl/topic/237312-t...jusza-ratunku/
tu gosciu mial podobny problem
sciagnij program speedfan i nim sprawdz.
ja tam widze temperatury minimalne i maxymalne i tam jest do 255 stopni, tylko nie wiem do czego ten max sie odnosi
Twoja temperatura to 32. Jeżeli miałbyś 255 stopni to ten komputer by ci się chyba w żywą pochodnię zamienił.
Załącznik 288688 ze speed fana , sory ale nie orientuje sie co to jest GPU? i juz jest plomien obok ? :D
gpu to rdzen karty graficznej, mi sie wydaje ze jednak te 67 stopni to troche duzo, max 60 powinno byc, szczegolnie jak w nic nie grasz.
to po uruchomieniu far cry 3 :) ale dziwne, bo w catalyst manager > graphic overdrive pisze ze temp nie przekracza 60 stopni
to po uruchomieniu far cry 3 , swoja droga to dziwne bo ta karta to radeon hd 7870, dosc duzo za nia zaplacilem
Na przyszlosc, jest taka opcja jak "edytuj post" oraz opcja usuniecie zbednego posta - Vadim
tak, wiem, w kazdym poscie przypominasz jaki masz komputer ;]
jeszcze everest pokazuje temperature, wiec i nim dla porownania mozesz sprawdzic.
nie wiem jak z kartami graficznymi, niech ktos madrzejszy ode mnie sie wypowie, bo czytalem jak niektorzy pisali ze im temp. gpu siega i 90+ stopni, wiec moze te twoje 60 to normalna temperatura
Jasne, że normalna w czasie gry. Tyle to ja mam w idle na swojej ; d. Akurat kartą się przejmować nie musi bo one mają na prawdę wysoką wytrzymałość na temperatury i 67 to jest norma.
Tak sobie czytam twoje posty i mysle ze specjalnie zakladasz ciagle nowe tematy z wymyslonym problemem zeby tylko pochwalic sie komputerem...
nie, po prostu zmieniajac karte i zasilacz stracilem gwarancje, w razie czego nie mam ani grosza na naprawe wiec martwie sie kazdym moze i blachym problemem ktory moglby uszkodzic pc ;) , sa ludzie ktory maja lepsze kompy odemnie wiec nie ma sie czym chwalic