-
iPhone 3g downgrade
Witam, mam zamiar zrobić sobie downrage softu do 3.1.3 i później jb, teraz mam 4.2.1 i jb ale za cholerę nie wiem czy telefon nie ma blokady simlock gdyż kupowałem go już jakiś czas temu i nie pamiętam czy sprzedający wspominał coś o tym. Da radę jakoś to sprawdzić? Znalazłem jakieś strony w których jest możliwe sprawdzenie takich rzeczy za pomocą imei lecz chcą za to pieniędzy.
-
sprawdzić blokade sim lock możesz na stronie apple tam też możesz za pomoca swojego imeia sprawdzic wszystkie dane telefonu i wgl.
aczkolwiek nie wiem jak to jest jak blokada byla czy po ściągnieciu przez jakiś lewy serwis aktualizuje się czy dalej pisze że jest.
-
na 3.1.3 bez problemu simlock jest do zdjecia. praktycznie wszystkie iphone'y 2g maja simlocki i kazdy uzywa ich bezproblemowo na 3.1.3
-
A ja powiem ze koledzy sie nie znaja. Zanizysz soft, ale i tak baseband zostanie najnowszy. Sam mialem z tym problem. Nie wiem jak jest teraz ale kiedys wgrywalo sie baseband z ipada, ale uwalalo to GPS, lepiej sprawdz czy cos zmienili w tej sprawie.
-
Baseband juz mozna stary przywrocic