Poszukuję drukarki ze skanerem żeby była średniej jakości a co najważniejsze tusze tanie . Co polecacie?
Wersja do druku
Poszukuję drukarki ze skanerem żeby była średniej jakości a co najważniejsze tusze tanie . Co polecacie?
Super sprzet: http://allegro.pl/brother-dcp-j315w-...026847832.html
Zamienniki dosc tanie i popularne.
Ja tylko potwierdzę - bierz Brothera, w tej chwili czarny zamiennik dobrej jakości <10zł a starcza u mnie na 500+ stron tekstu
A jak jest z drukarkami laserowymi ? Chodzi mi o to, że sporo drukuje korzystając jedynie z czarnego tuszu i nie potrzeba mi żadnych bajerów tyko szybki, łatwy najlepiej dwustronny, czarny druk. Czy te tonery do laserów domowego użytku nie są bardziej opłacalne ? Sam druk odbywa się dużo szybciej z tego co zaobserwowałem to też na plus. W pracy miałem takiego kolosa laserowego (jakiś hp za 3k zł), dziennie wychodziło z niego z 500 stron a toner wymieniałem może raz na miesiąc na pewno nie częściej tylko nie wiem jaki był jego koszt ale chyba coś koło 100 ? Możliwe to ? Obecnie mam dosyć starą drukarkę HP C4580 gdzie czarny tusz XL napełniam za 15zł. Opłaca się kupić laser za ~500zł zakładając, że i tak chciałem wymienić drukarkę ?