Sensacja? Co sądzicie torgowicze na ten temat!:)Cytuj:
Benedykt XVI ogłaszając decyzję o ustąpieniu 28 lutego przeprosił za swoje błędy i podczas konsystorza w Watykanie podziękował swym współpracownikom.
Wersja do druku
Sensacja? Co sądzicie torgowicze na ten temat!:)Cytuj:
Benedykt XVI ogłaszając decyzję o ustąpieniu 28 lutego przeprosił za swoje błędy i podczas konsystorza w Watykanie podziękował swym współpracownikom.
illuminaci dochodza do wladzy
Kogo to obchodzi? Jakoś nie słyszałem newsów o zmianie na stanowisku premiera Burkina Faso...
Teraz wybiorą murzyna i będzie koniec świata. :/
Illuminati.
No nareszcie może wybiorą tego antychrysta.
Teraz powinni faktycznie wybrać murzyna, byłoby bardzo ciekawie. Już widzę to ogólne poruszenie i paranoje.
Zapewne nakradł jak Mubarak z Egiptu i teraz chce uciec by z kolegastwem przepić i wydać na panie o lekkich obyczajach. Już nie pierwszy i on nie ostatni tak zrobił.
Może następnego wybiorą Polaka? tego metropolite warszawskiego... Twarz ma wykrzywioną na złodziejstwo więc kolejny typ.
IMO powodem wcale nie były problemy zdrowotne. IMO nie podobała mu się polityka Kościoła i/lub jego brzydkie sekrety.
Jestem ciekaw co sie z nim stanie po abdykacji. Pewnie zamkną go w klasztorze i tyle go bedziemy widzieć.
Albo zostanie celebrytą ^^
Habemus papam xd
Miał być papieżem na 2-3lata, a rządził Kościołem przez prawie 8lat. Ma już 85lat na karku, człowiek w tym wieku raczej nie może być w pełni sił.
Kościół traci swoich wiernych, czasy się zmieniły, Bóg nie jest ludziom na razie potrzebny. Przydałby się młody papież, który nie pamięta wojny i czasów powojennych. Niestety jest do niemożliwe, więc kogokolwiek by nie wybrali na Jego miejsce to chrześcijaństwo nadal będzie na równi pochyłej.