-
falowanie monitora
Witam, wczoraj kupilem nowy komputer z monitorem Asusa , od poczatku ekran falouje pod kablem vga zarowno na monitorze jak i TV, po podlaczeniu pod HDMI na tv nic nie falowalo, jednakze moj monitor nie ma zlacza HDMI, wiec musze poszukac innego sposobu zeby falowanie zniknelo? Probowalem juz ustawien , odswiezania (monitor ma 60hz) podlaczania do innego zasilania i nic nie pomoglo, na telewizorze po podlaczeniu pod VGA obraz rowniez faluje, moze jakies porady?
-
Wiele rzeczy moze miec na to wplyw. Bliskosc monitora z glosnikami, zasilaczami itd.
Jesli masz taka mozliwosc to podlacz monitor przez dvi, problem powinien zniknac.
Jeszcze jedna rzecz czy masz zainstalowane sterowniki do grafiki, bo to tez moze powodowac falowanie obrazu.
-
tak mam, a bedzie pasowal do monitora, bo mam tylko 1 wejscie na vga.Wlasnie po podlaczeniu pod telewizor kablem VGA, problem jest tez sam
-
A jaki jest dokladnie model tego monitora?
-
ASUS VS197 mam jeszcze jedno pytanie, planuje zakup nowej karty graficznej radeon hd 7850 2gb DVI , HDMI, na tym monitorze mam tylko zlacze VGA, czy bedze jakis problem z podlaczeniem?
-
-
ponawiam pytanie , czy taki kabel bedzie odpowiedni do zlacza dvi-i w mojej karcie?
http://www.otto.de/DELOCK-KabelAdapt...&origin=basket (przepraszam za niemiecki adres ale mieszkam w niemczech )