Chodzi mi po głowię kupno postaci, chciałbym znów pograć lecz nie uśmiecha mi się bić od 1lvl.
Gościu daje mi wszystkie dane + zamawia conf którego mi przekazuję. Jak muszę postąpić aby konto w 100% było moje
Proszę o rady.
Wersja do druku
Chodzi mi po głowię kupno postaci, chciałbym znów pograć lecz nie uśmiecha mi się bić od 1lvl.
Gościu daje mi wszystkie dane + zamawia conf którego mi przekazuję. Jak muszę postąpić aby konto w 100% było moje
Proszę o rady.
zmienić dane, zamówić nowego keya, jak dojdzie zmienić hasło i acc name najlepiej(chyba się da?)
Wchodzisz na tibia.com w zakładkę moje konto zmieniasz dane na swoje i czekasz 30 dni aż wszystko będzie zmienione na twoje dane i konto jest twoje.
Skoro gościu mi zamówi keya to od razu bd miał nowego reca, na allegro poczekać 30 dni na wystawienie komentarza?
Za pomocą conf. keya wyrabiasz nowego RK. Za pomocą rk zmieniasz natychmiastowo, bez zwłoki, mail. No i oczywiście hasło. Konto jest twoje. Włączasz na koniec oczywiście zmianę danych właściciela konta.
http://s4.ifotos.pl/img/fagfeajpg_xsswqse.jpg
Dzięki za pomoc, mam jeszcze pytanie, jak bd miał nowego r keya oraz zmienie od razu meila to czy poprzedni właściciel mógłby coś jeszcze namieszać na postaci? Dane zmienią się dopiero po 30 dniach. Postać będzie pusta więc musiałbym kupić jakieś złoto a nie chce potem się rozczarować : (
Własciciel na namieszanie ma 30dni + czas dopoki nie zamowisz nowego confirmation keya, ponieważ pomimo, że ci da confirmation keya jednego i sobie rkeya wyrobisz, to on moze i tak potem wyrobic kolejnego bez Twojej wiedzy i dalej po tych 30dniach namieszac ;) Takze 30dni na zmiane danych + zamowienie nowego confirmation keya potem :)
jak dostaniesz rkeya do skrzynki, zmienisz hasło i maila to już lajt
Teoretycznie poprzedni właściciel, jak już wspomniano, może na swoje dane zamówić nowego conf. keya. Dlatego całkowitą pewność co do posiadania konta miałbyś dopiero w razie odczekania 30 dni na uprawomocnienie się zmian danych osobowych i po zakupienia już na siebie nowego conf. keya. Niestety, ale taka jest prawda ;d.
RK nie przychodzi na maila, wyświetla się tylko na ekranie.
no to conf key, jeden pies ;f
postac/itemy możesz stracic nawet do 60 dni od zmiany danych na twoje, czyli przez około 90 dni od zakupu postaci. W jaki sposób? wystarczy, że pierwszy właściciel kupi na swoje dane nowego rk w np. 29dniu zmiany danych na twoje, dostanie on conf keya który jest ważny przez 60 dni od momentu zakupu - nawet jeśli Ty kupisz rk np po zmianie danych na twoje i użyjesz swojego listu to nadal sprzedający będzie mógł użyć tego listu który ma waznosc.
Tezę, jako że niby jeśli zamówisz conf keya to poprzedni nie wykożystany traci ważność obalałem już kilka razy i dowody na to widziało kilka osób na forum jak i Bobek, który może potwierdzić moje słowa.
potwierdzam
Confirmation key jest ważny do póki go nie użyjemy - mamy na to 60 dni od zamówienia.
A to nie jest tak, że poprzedni conf key anuluję się gdy zamówimy nowego?
Opiszę sytuację; Sprzedawca zamawia conf. np. w 28 dniu zmiany danych. Ja zamówiłem np. w 3 dzien po zmianie danych czyli w 33 dniu. Ten poprzedni conf ( z dnia 28 ) nie powinien się anulować tzn. stać się nie ważny ?
tylko 1 config jest aktywny.
w momencie gdy zamowisz nowego stary traci ważność.