no jest taka sytuacja ze w starym telefonie mialem zwykla karte sim ,teraz posiadam nokie lumie 610 i sie okazuje ze wchodzi tylko karta micro sim.dam rade samemu przerobic ja?;d jak ciąć zeby nic nie uszkodzic?sa jakies poradniki?z gory dzieki
Wersja do druku
no jest taka sytuacja ze w starym telefonie mialem zwykla karte sim ,teraz posiadam nokie lumie 610 i sie okazuje ze wchodzi tylko karta micro sim.dam rade samemu przerobic ja?;d jak ciąć zeby nic nie uszkodzic?sa jakies poradniki?z gory dzieki
zobacz na necie jak wyglada micro sim i tak przytnij. uwazaj tylko zeby po chipie nie ciac i powinno byc ok. ja tak kiedys do iphone'a przycinalem i bylo ok. jezeli sie obawiasz to mozesz sprobowac najpierw na jakiejs starej karcie.
albo idz do jakiegos komisu gsm tam ci za grosze przytna dobrze
w realu jest takie stoisko z telefonami nowymi/uzywanymi etui sluchawki etc myslisz ze tam dadza rade?;d
powinni
ja za dyche kupilem takie cos co wyglada jak zszywacz. wkladasz tam karte i sobie przycinasz sam
imho warto cos takiego miec ;p
nie warto samemu przycinać bo możesz sobie kartę uszkodzić, albo krzywo uciąć i potem będą problemy z działaniem. chyba że masz specjalny przyrządzik do tego.
wystarczy iść do jakiegokolwiek serwisu z telefonami i oni tam mają te przycinarki i za jakieś 2zł ci to na pewno zrobią. w salonie też możesz wymienić swoją kartę na micro sim, ale to może już kosztować.
no to wybiore sie tam do typa w realu.a ze mam w t mobile to nie chce do nich isc bo to kosztuje z tego co czytalem cos kolo ~~30zl
@@ bylem i okazalo sie ze za duza jest zeby ucinac tym jego zszywaczem bo moze sie spierdolic,a recznie nie chce sie z tym bawic wiec musze isc po duplikat do t mobile i chyba bede musial bulic ;/
Zrób sobie to ręcznie jak masz drukarkę, 5 minut roboty i gotowe. Wystarczy, że wydrukujesz sobie szablon, przykleisz przezroczysta tasma karte do niego i powycinasz wedlug linii.
Ja sam wycinalem na oko z braku tuszu i i tak dziala pieknie, tylko troche wystawala ale to przypilowalem. Tylko, ze ja nie mam tacki ani adaptera tylko sie wsuwa jak micro sd, do adaptera pewnie by nie pasowala.
ja do iphona 5 musiałem przyciąć zwykłego sima do rozmiarów nano i bez problemu udało się dzięki wydrukowanemu szablonowi, linijce i !uwaga! ostrzu od temperówki. :3
w dodatku później papierem ściernym zmniejszyć grubość bo by do tacki nie weszła.
wszystko działa sprawnie.
hmm moze sprobuje zrobic to recznie ale jakie ostrze polecacie?;d cos co najlepiej moge miec w domu;d jakis ostry noz etc
nozyczki, przynajmniej ja tak robilem i nie bylo problemu.
jezeli masz starsza karte, to ten chip bedzie wiekszy, ale bez problemu mozesz go dociac. jezeli uszkodzisz karte to dopiero wtedy wybierz sie do salonu po duplikat