Witam.
Zakładając że gracz jest średnio zamożny (tzn. ma tyle kasy że starczy mu na zakup softów).
To czy w takim wypadku lepszym rozwiązaniem będzie zakupienie(kupowanie na expy) potków czy zakup softów?
Softy czy w cenie softów poty ? :)
Wersja do druku
Witam.
Zakładając że gracz jest średnio zamożny (tzn. ma tyle kasy że starczy mu na zakup softów).
To czy w takim wypadku lepszym rozwiązaniem będzie zakupienie(kupowanie na expy) potków czy zakup softów?
Softy czy w cenie softów poty ? :)
jak masz tyle kasy, że starczy Ci tylko na softy to lepsze są poty, bo padniesz, trzeba będzie kupić blessy a tu w banku: 50gp
softy zaczną się zwracać dopiero po x użyciach, z potków hajs masz na bieżąco
jak ja grałem to softy chodziły po ~280k, teraz pewnie trochę tańsze są, załóżmy, że 250k. po 25 użyciach wyjdzie ci, że 4 godziny kosztują 20k. teraz:
za te 20k odnowisz sobie 7200 hp i 28800 many
średnich manasów za 20k kupisz 250, sprzedając flaski starczy ci na 266. policzmy dla 250. wg tibia wikia com:
150 many * 250 potków = 37500Cytuj:
It regenerates 115 to 185 mana with an average on 150.
czyli będziesz z tego miał ok 9k many więcej, ale nie odnowisz sobie hp.
wniosek: jeśli nie potrzebujesz mieć dużo kasy żeby inwestować w eq kup softy, im dłużej będziesz ich używał tym bardziej się zwrócą
u mnie softy to ~450k, 500 też bywa ;d
Warto dodać, że softy to też oszczędność capa. To jest dość istotny powód dla którego przewyższają zwykłe potki poza opłacalnością pod względem gotówkowym.
czy softy dla takiego rp są faktycznie opłacalne? załóżmy, że normalnie biega w drakenach, gdy założy softy traci 3 arma i 15 speeda, co przy expie np. na takich lizardach może sporo kosztować
Softy mogą być nieopłacalne jeśli bez boh zbyt często cie coś dogania i to chyba tyle sytuacji. Ewentualnie jak za mało many palisz
Softy są nieopłacalne dla EK który może już nosić depth calcei. W innych przypadkach softy będą na propsie.
Softy są jeszcze nieopłacalne, gdy musimy biegać po ogniach.
Wtedy logicznie warto założyć firewalkery.
W innych sytuacjach softy są niezastąpione.