.
Wersja do druku
.
jakosc intro trzyma standardowy poziom blizzarda... 'filmik' najwyzszej klasy, jak zawsze :)
widzialem lepsze cinematiki od blizza
Blizzard słynie z bardzo dobrych cinematiców, ten nie odbiega od ich poziomu.
Teraz tylko czekac na hotsa :d
Zgadzam się z wami w 100%. Blizz robi wg mnie najlepsze filmiki. Pytanie, które nie daje mi spać to czemu nie zabiorą się za pełnometrażową animację? Prawdę mówiąc nie widziałem jeszcze żadnego filmiku do gry, który wprowadziłby mnie w taką euforię. Rozjebali mi system :D
Wydaje mi się, że pieniądze wydane na realizacje nie zwróciłyby się...:)
Info zaczerpnięte z jakiegos komentarza
Minuta produkcji Avatara kosztowała 1.3mln$. Załózmy, że minuta produkcji filmu osadzonego w świecie starcrafta/warcrafta kosztowałaby tyle samo, to nam daje około 130mln$ kosztów produkcji. Dodatkowo (tutaj info które gdzieś zasłyszałem ktore nie jest 100% pewne) bardzo czesto jest tak, ze reklama i dodatkowe koszta wypuszczenia filmu wynoszą 2x tyle co koszta produkcji, więc łącznie daje to jakieś 300mln$ - koszt produkcji takiego filmu.
Sam WoW ma jakoś luźno 20mln graczy, licząc bilet do kina po 10$(a myśle, że większość graczy by obejrzała film osadzony w swiecie warcrafta) to nam daje jakieś 200mln$ od SAMYCH GRACZY WOWA. Do tego dochodzą jakies casuale, stacraft gracze, diablo, wszystko. Podejrzewam, że jakies 70% graczy na całym świecie by chciało obejrzeć coś takiego chociażby żeby zobaczyć. Myśle, że profit by był i to ogromny dla Blizzarda :P
Na takich wysokobudżetowych produkcjach raczej zawsze jest profit, nie zawsze jest on ogromny bo zdarzają się klapy, ale wątpie żeby blizzard stracił pieniądze na takim posunięciu ;d
@anyway
te cyfry są całkowicie wyciągnięte z głowy(moze poza tym Avatarem), takze sie nie sugerujcie. Przedstawiam tylko moje zdanie na temat profitu :3
A czy przypadkiem w produkcji nie jest film o WoWie ?
Trailer z Wiedźmina 2 bije na głowe to coś... i będzie królował jeszcze przez długi czas :]