Za co dostanę najwięcej doświadczenia? Przeciwko komu grać? Szczerze to grając w większości czasu samemu ( nie mam teamu ) gram przeciwko botom. Chciałbym już mieć 20+ lvl, a to trochę i tak trwa. Z kim grać i jak? Z góry dzięki za odp.
Wersja do druku
Za co dostanę najwięcej doświadczenia? Przeciwko komu grać? Szczerze to grając w większości czasu samemu ( nie mam teamu ) gram przeciwko botom. Chciałbym już mieć 20+ lvl, a to trochę i tak trwa. Z kim grać i jak? Z góry dzięki za odp.
Gra przeciwko botom jest dość nieopłacalna na dłuższą metę, chyba że jesteś bardzo początkującym graczem, jak najszybciej zaczynaj grać normale z innymi graczami, by właśnie zdobyć doświadczenie, dzięki temu także szybciej zdobędziesz lvl, jeżeli oczywiście nie będziesz non stop przegrywał :D
Graj normalne gry i tyle. Za pokonanie botów dostaje się grosze.
Jak już wbijesz ten 30, to z normali przerzuć się na drafty by się oswoić z banowaniem, grą z junglą, supportem itp, bo na normalach często gra się bez tych pozycji. Gdy już będziesz miał 300+ winów, 5 stron na runy, 30+ czempionów oraz bedziesz ogarniał 4 bądź 5 pozycji przerzuć się na rankedy.
Czym się charakteryzują drafty? Dzięki za pomoc.
Draft to typ kolejki, która wygląda tak samo jak kolejka rankingowa z tą różnicą, że grając Drafty nie zdobywa się elo (punkty rankingowe)
Jak już Ci dobierze rywali oraz sojuszników, dwie osoby banują czempionów. Każda drużyna ma 3 bany. Po banach następuje etap wyboru postaci. Osoba, która banowała pierwsza, wybiera pierwszego czempiona. Potem druga drużyna wybiera dwóch, potem pierwsza dwóch, następnie druga znowu dwóch, pierwsza dwóch oraz druga jednego. Potem następuje 3 etap - wymian. Gracze mogą zamienić się czempionami, których wybrali z sojusznikami.
Co do banów. Na Draftach oraz małym elo na 90% będzie zbanowany: Amumu, Shen, Malphite. Dodatkowo często Evelyn, Darius, Blitz.
Czemu warto grać drafty? Lepszy trening do gier rankingowych niż gry normalne. Wady? Dłużej trwa przygotowanie do gry.
Aby grać draft trzeba mieć 16 czempionów.
Troche sie zapedziles z tymi 30 championami i 5 stronami run + runkami. Pierwsze 6,300 bez żadnego boosta zdobywa się w okolicach 18 levela. Chłopak musiałby zebrać ponad 55k IP (chyba, ze RP :D), zeby same runy ogarnąć, IMO starczy mieć te 3-4 picki, które ogarniesz + standardowo runy ap/ad, od siebie moge polecić Akali/Kha'zixa na mida badz topa, Eza/Caitlin jako adc, Taric na support i np Xina do jungli, na low ela działa bardzo dobrze (no i oczywiscie Jax ;d), a z IP tez dlugo zbierac nie bedziesz.
Mam 350 wygranych normalnych gier, 80 Rankedów w tym sezonie, 70 rankedów w tamtym sezonie. Posiadam 35 czempionów i 10 stron na runy. Co prawda, wiekszosc czempionów tania. Za 6300 chyba tylko Jayce, Darius... Z tych wartych, których kupiłem, wartych 6300, mam jeszcze Vladimira i Yoricka, ale za RP...
Niech on najpierw potrenuje, zbierze te strony, czempionów, bo potem masa typków co nieogarniają albo grają "only mid".