Witam
co sądzicie o MSE w porównaniu do innych darmowych antywirusów?
do tej pory używałem Avasta, ale teraz zastanawiam się nad zmianą, jakiego antywirusa wybrać? czy może zostać przy avast?
Wersja do druku
Witam
co sądzicie o MSE w porównaniu do innych darmowych antywirusów?
do tej pory używałem Avasta, ale teraz zastanawiam się nad zmianą, jakiego antywirusa wybrać? czy może zostać przy avast?
Ja używam Defendera i to jest w sumie to samo. Bezpłatny antywirus, obojętnie jaki wystarczy do codziennej pracy.
Należy pamiętać, że nawet najlepszy antywirus, Kaspersky, NOD, nie obroni komputera przed głupotą jego Użytkownika.
Zostań przy avast'cie. (Chociaż to zależy od Ciebie, przetestuj, zobacz który jest wydajniejszy pod względem Twojego sprzętu)
Mam tego antywirusa, nie różni się niczym szczególnym od reszty darmowych. Nie zamula komputera podczas gry czy normalnej pracy.
ostatnio czytałem temat na torgu i ktoś tam chwalił tego mse, ale teraz przeczytałem coś na necie i już sam nie wiem :s
ewentualnie zostanę przy avascie
Tak jak pan UP, Avast jest obecnie najlepszym darmowym anty wirem, ma wykrywalność rzędu bodajże 96 - 98%.
Zabawa polega na tym, że bezpłatny antywir ma ci blokować wirusy z internetu itp.
A programem pokroju AntiMalware powinieneś usuwać te które się już "przedostały".
ja tam mam większość płatnych i powiem szczerze że na 1 miejscu stawiam KIS potem BitDefender Total Security
W dziale premium czasami daje klucze z licencjami na 300 dni+ na antywirusy lub testowe po 90 dni