Newsy w dziale - czytaj ostatnie posty
Wraz z rokiem 2013 na forum pojawia się parę nowych, fajnych akcji, które, mam nadzieję, będą cieszyć się zainteresowaniem i osiągną sukces.
Po pierwsze, czyli opowiadanie miesiąca
Wreszcie z publikowania swoich prac na forum, będziecie mogli czerpać wymierne korzyści.
Wszystkie opowiadania, które są publikowane na forum, będą stawać w szranki o tytuł opowiadania miesiąca.
Pierwszego lutego powstanie temat, w którym wypisane będą wszystkie opowiadania, które powstały w styczniu i będą oceniane przez społeczność. Do autora pracy, która zostanie okrzyknięta najlepszą, powędruje wybrana przezeń nagroda książkowa. Regulaminu zabawy nie ma żadnego, w zasadzie jedyne, o czym należy pamiętać, to że konkurują tylko skończone opowiadania. No i nie plagiatujemy, ale to chyba oczywiste.
Ten rodzaj konkursu, o ile można tak nazwać, będzie miał miejsce cyklicznie, co miesiąc, o ile rzecz jasna będzie chcieli publikować swoje prace i frekwencja będzie zadowalająca.
Po drugie, czyli komentarz miesiąca
Aby zachęcić was do oceniania prac innych, pod koniec każdego miesiąca, eksperci działu, czyli Blues Man i ProEda będą wybierać treściwe* komentarze, które zamieściliście i spośród nich losować jeden, którego autor również zostanie nagrodzony książką.
*Treściwość komentarza może rzeczą obiektywną, ani oczywistą nie jest, ale chodzi tu po prostu o komentarze dłuższe niż kilkadziesiąt znaków, zawierające nieco więcej niż "Opowiadanie bardzo mi się podobało, czekam na kolejną część z niecierpliwością"
Po trzecie, czyli torg awards
Jeżeli pomysł na 'opowiadanie miesiąca' odniesie sukces, zainteresowanie publikowaniem swoich opowiadań wzrośnie i ruch w dziale będzie nieco większy, obiecuję, że zrobię wszystko, aby pod koniec roku 2013, użytkownicy zawalczą o statuetkę "Pisarz roku", ich prace o tytuł "Opowiadanie roku" i, co niewykluczone, może znajdzie się też wystarczająca ilość kandydatów, aby przyznać "Komentatora roku"
Nie zależy to tak naprawdę ode mnie, ale od was, bo nic lepiej nie przekona kadry do stworzenia takich nagród, niż wasze zaangażowanie w rozwój działu.
Za wszystkie książki, które będziecie otrzymywać należy podziękować ProEdzie, dzięki której torg nawiązał współpracę z kilkoma wydawnictwami.