Najlepszy mobilny internet + MiFi
Chciałbym w styczniu kupić sobie mobilny router 3g wifi (aka. MiFi) + starter którejś z sieci. Nie chce niczego na abonament, ponieważ potrzebne mi to jest tyle co na uczelnie czy awaryjnie na mieście, gdyby nie było żadnego hotspotu w okolicy. Bez przeglądania Yt, pobierania aplikacji. Jedynie przeglądarka, komunikator i klient poczty. Najlepiej coś na kartę i żeby za doładowanie dodawany był jakiś tam pakiet danych oraz aby za pieniądze, którymi doładuje konto mógł wykupić jeszcze dodatkowe mb.
Router w zasadzie już wybrałem. Jest to huawei e586 (chyba, że jest jakiś nowszy model). Bardzo dobra antena, kieszonkowy rozmiar. Minusem jest bateria (4h ciągłej pracy), ale podobno można ją wymienić na bardziej pojemną. Potrzebuję urządzenia, które rano wkładam do plecaka/kieszeni i przez te X godzin mi wiernie służy. Wracam do domu i podłączam do ładowania, rano znowu odczepiam itd.
@@@@ pisząc tego posta zerknąłem jeszcze raz na internet i przypomniało mi się o AERO2. Czy huawei e586 pracowałby w miarę komfortowo z AERO2?