Jutro z koleżanką we dwójkę u niej w domu będziemy oglądać filmy tzn. robimy sobie taki seans nocny. W grę wchodzą tylko horrory psychologiczne. Żadne piły, teksańskie masakry nie wchodzą w grę. Co polecacie? ;)
Wersja do druku
Jutro z koleżanką we dwójkę u niej w domu będziemy oglądać filmy tzn. robimy sobie taki seans nocny. W grę wchodzą tylko horrory psychologiczne. Żadne piły, teksańskie masakry nie wchodzą w grę. Co polecacie? ;)
Drabina jakubowa.
Link z opisem : http://www.filmweb.pl/film/Drabina+Jakubowa-1990-5188
'Lśnienie' pasuje pod ten gatunek? Nienawidzę horrorów ale ten mi się wyjątkowo podobał.
edit : Oczywiście to z Nicholsonem.
Jeśli mogą być takie bardziej thrillery, to zdecydowanie najlepszą pozycją jest trylogia z Hannibalem Lecterem.
#edit
A tak przy okazji to Piła jest typowym horrorem psychologicznym :)
Tak? No, ale bez przesady - Piła jest obrzydliwa, nawet nie straszna ;p
Tzn. Nie wiem czy dobrze ująłem - Chodzi mi o to żeby była ta krewa itp jak w Pile, ale nie w takiej ilości, bo jednak z koleżanką będę oglądał.
Nie no, ja absolutnie rozumiem. Mi też Piła się kompletnie nie podoba, mówię tylko, że ciężko znaleźć coś, co w takim stopniu można nazwać horrorem psychologicznym.
A no spoko. Więc co polecasz kolego? ;) Hannibal Lecter?
horror psychologiczny czyli cos jak Silent Hill 2 na kompie, nie liczy sie rozwałka, nic ci na ekran nie wyskakuje, ale ciemnosc, zaszczucie bohatera, dziwne ale subtelne dźwieki(radio, kroki w ciemnosci) sprawiaja, ze twoja wyobraźnia działa na najwzyszych obrotach i jestes mega zesrany
nie znam takiego filmu, albo nei pamietam a tez bym chetnie obejrzal
sesja dziewiąta
Poughkeepsie Tapes
oba mi sie podobaly
sinister imo godny polecenia
dziala na wyobraznie i to bardzo
spac po nim nie moglem :D
o wlasnie sinistera mam na dysku, czeka na obejrzenie ;d
procz tego mam tez tall mana, ale nie wiem czy fajny
Przeciez pila to 100% horroru psychologicznego XD. Ale zapewne chodzi Ci o takie powazniejsze czy cos. To ja polece : Pozwol mi wejsc.