-
Komputer sie sam wyłącza
Mam problem ponieważ moj komputer sam sie wyłącza w trakcie pracy albo sam przechodzi na moment w stan uśpienia i sie wyłącza.Czasami wyłącza sie już przy wyberaniu użytkownika a czasami po 5-40 minutach.Działo sie tak ze 3 tyg temu jeden dzien i potem przestało i dzisiaj znowu takie problemy.Kompletnie niewiem w czym może tkwić problem więc zwracam sie do was o jakieś propozycje.Z góry thx
-
jaki masz zasilacz? procesor? ogarnij temperatury w coretemp na przykład, napięcia przy okazji też(powinny tam chyba też być, jak nie to hwmonitor albo coś od producenta twojej płyty głównej)
-
Procek: Intel pentiu dual-core e5700 3ghz zasilacz niewiem musiał bym sprawdzić ;d
Informacje z tych dwóch programów
http://i50.tinypic.com/177c6p.png
-
To sprawdź... Przy okazji weź miernik uniwersalny i sprawdź napięcia ręcznie, jeśli płyta ma pola kontrolne jakieś to tam, jeśli nie to na moleksie chociaż te 12 i 5. Jeśli będą chociaż trochę podobne do wskazań programu to zasilacz za okno niezależnie od wszystkiego
-
ok sprawdze mam ojca elektryka więc niebedzie z tym problemów ;p Napisałeś ze "jak będą podobne do wskazań programu to przez okno" czyli coś jest nie tak?
-
Wyciągnij Radiator z procesora i nasmaruj procka pastą i radiator ja miałem podobny problem.
-
Norma dopuszcza 5% wahania, u ciebie 12 pokazuje o 25% za nisko na przykład
-
To pewnie zasilacz, sam widzialem dziesiatki takich problemow i zazwyczaj byla to wlasnie wina zasilacza.