Witam, mam pytanie. Mianowicie jak przeprowadzić dobrą sprzedaż konta na alldrogo. To znaczy czy muszę założyc nowy mail (nie chcę oddawać starego), co podać kupującemu po kupnie postaci itp.
Wersja do druku
Witam, mam pytanie. Mianowicie jak przeprowadzić dobrą sprzedaż konta na alldrogo. To znaczy czy muszę założyc nowy mail (nie chcę oddawać starego), co podać kupującemu po kupnie postaci itp.
Jak masz konto na allegro to po prostu po sprzedaży wysyłasz mu mailem lub GG passy
Dobra sprzedaż konta to taka sprzedaż, że sprzedający nie chce za przeproszeniem "wyciulać" swojego klienta.
Klient kupuje i wysyła kasę => Sprzedający podaje wszystkie potrzebne dane maila/gg/telefonicznie? => Sprzedający czeka miesiąc i ani się śni odzyskiwania postaci => Kupujący zmienia recovery keya => aukcja zakończona pozytywnie.
A czy muszę założyć nowego czystego maila i zmienić na tibia.com i tego nowego maila oddać wraz ze sprzedażą postaci?
Nie musisz, podając reckeya, kupujący zmieni sobie za jego pomocą maila na swojego. Czyli:
Sprzedajesz postać
Koles kupuje
Wysyła Ci kase
Podajesz kupującemu numer/hasło/reckeya
Koles zmienia sobie hasło/maila za pomocą reckeya i zamawia nowego reckeya
Czekasz miesiąc aż kupujący napisze Ci że zmienił recka i że wystawia pozytywa
Wystawiasz pozytywa
Czesć.
Możesz, ale żeby zmienić maila od razu musisz go zmienić poprzez recovery key.
Inaczej trzeba czekać 30 dni.
Żeby zmienić maila natychmiastowo robisz tak:
1. Wchodzisz ma http://www.tibia.com/
2. Klikasz na "Play Now"
3. Klikasz "Account Lost?"
4. W polu Character name: wpisujesz nick postaci
5. Następnie zaznaczasz opcje "I want to change the email address of my account instantly."
6. Potem zaznaczasz "Yes, change the email address." i wpisujesz RK w podanym miejscu i klikasz Submit.
7. Automatycznie zmienia się maila na koncie i na nowego maila przyjdzie Ci też nowe hasło.
tyle :)