EUW/EUNE? Kolejny temat o lepszym serwerze
Zastanawiam się nad przeniesiem na EUNE. Ostatni raz ten temat był wałkowany w październiku, może w S3 coś się zmieniło (czyt. ktoś zmienił zdanie na temat serwerów, wrócił tam, gdzie był na początku). Zaczynałem grać w lola od NA, bo wszyscy znajomi tam grali i "dawaj dawaj wysoki poziom nie to co scruby polaczki hehe", ale strasznie denerwował mnie zbyt duży ping i nie mogłem sobie kupić w opór skinów, bo musiałem płacić w dolanach... Fakt - strasznie miło i przyjemnie się tam grało, ludzie z ameryki mają trochę inną mentalność. Niemniej, kupiłem (za bezcen, a nie chciało mi się wbijać 30 lvla od nowa) konto na EUW, elo było megaturboniskie i jakoś nie grałem na nim wielu rankedów. Właściwie to w ogóle dużo na nim nie grałem. Zastanawiam się nad przeniesieniem na EUNE. Na Europie wielu znajomych nie mam, bo wszyscy zostali na hameryce, więc taki argument odpada. Chodzi mi o stężenie procentowe trolli w rankedach, atmosferę podczas gry i ilość torgów, bo podobno była masowa migracja, a zawsze jest lepiej jak można się do kogoś odezwać. Widzicie jakieś różnice po zmianie serwera? Nie mówię tu o 2k elo, bo takie cyferki to tylko na streamach oglądam, ale przeciętny poziom normalnej gry. Generalnie, warto?