-
Czytnik ebooków
Siema po raz kolejny zastanawiam się nad kupnem czytnika ebooków. Cena do 400zł, aczkolwiek im taniej tym lepiej. Myślę nad tymi modelami:
Onyx Boox A62S Evolution
Amazon Kindle 5 Classic
Pocketbook 613 Basic
Miał ktoś do czynienia z którymś z nich? Na początku byłem przekonany do Kindla, ale obsługuje mniej formatów i trzeba konwertować + w tym onyxie mam dropboxa.
-
Bierz kindla i się nie zastanawiaj, dobry czytnik za nieduże pieniądze :)
-
Również zastanawiam się nad kupnem e-czytnika. Co powiecie na ten empikowy? http://www.empik.com/e-czytnik-pocke...multimedia-p#e
-
@UP: Praktycznie w cenie kindla, a kindle ma fenomenalną gwarancje. Nawet jak sam czytnik spierdolisz w trakcie okresu gwarancyjnego to bez problemów Ci go wymienią. Zgłaszasz problem, w przeciągu 3-5 dni dostajesz nowy czytnik, a na stary masz miesiąc czasu na wyslanie. Żyć nie umierać.
Co do dropboxa, nie wiem koniecznie po co CI potrzebny - ja ebooki wrzucam normalnie, a z artykulami z neta na kindla jest super sprawa, doinstalowalem sobie widget do przegladarki i jednym kliknieciem zapisuje aktualnie wyswietlana strone, konwertuje na potrzeby czytnika i wysyla to na kindla - zyc nie umierac :) wystarczy miec kindle z 3g lub byc w zasiegu wifi.
Wszystkie czytniki z inkiem sa plus minus takie same dlatego ja zdecydowalem sie na kindla glownie z powodu swietnej gwarancji.
-
W sumie przekonałeś mnie żeby kupić kindla. Widzę, że się orientujesz trochę. Bardziej opłaca się kupić kindla na allegro, czy na amazonie? Często widziałem wersje z jakąś reklamą, wiesz o co z tym chodzi?
Zamawiając tutaj http://www.amazon.com/Kindle-Ereader.../dp/B007HCCNJU. Żeby mieć gwarancję o której mówisz trzeba ja wykupić za 25 dolarów? (jest tam napisane, że obowiązuje tylko dla klientów z USA).
Z góry dzięki za odpowiedź
@down
Dzięki, bardzo mi pomogłeś :)
-
Nie trzeba :)
Nie wiedzialem nawet ze jest rozszerzona gwarancja (Extends mechanical and electrical breakdown coverage) natomiast wiadomo ze nie chwala sie ze wymieniaja czytniki jak leci. Ja nie mialem problemow z wymianą tak samo w internecie na masie blogów można poczytać o przyjemnych doświadczeniach (bez tej dodatkowej gwarancji) przy wymianie z każdego racjonalnego powodu praktycznie.
Z special offers jest tak że one są dostępne tylko w USA (z amazona wersji SO nie zamowisz do polski) i gwarancja w polsce nie obowiązuje. Żeby obowiązywała musiałbyś wyłączyć te reklamy (w cenie 30$ dla kindle classic). Gdzies widzialem screena z mailem od amazonu ze czytnik w ktorym "wykupilismy" reklamy jest traktowany na rowni tak jak czytnik fabrycznie bez reklam. Więc teoretycznie moglbys kupic wersje SO a reklamy wylaczyc dopiero jak sie cos z czytnikiem stanie. Jak dla mnie duzo kombinowania.
Same reklamy sa zupelnie nie inwazyjne, przy wylaczonym kindlu zamiast wygaszaczy pojawiaja sie reklamy i to chyba tyle.
Gdzie lepiej kupic... teoretycznie najlepiej z amazonu, ale tam jest drozej. Ja dokladnie z przesylka za jednego ze swoich kindli zaplacilem $135.28 czyli ok 430zł.
Na allegro pewnie da się znaleźć taniej. Nie wiem jak jest z realizacja gwarancji jezeli kupujesz czytnik przez posrednika, moze ktos inny się wypowie. Z drugiej strony czytniki same z siebie tez zbyt czesto sie nie psują.
Co fajne w wysylce amazonu to to ze jezeli sa czytniki na stanie ( o tym dowiadujesz sie z ich strony ) to jak w poniedzialek zaplacisz to praktycznie masz gwarancje ze do piatku bedzie. Mi pierwszy przyszedl po 3 dniach, drugi po dwoch, tylko na etui czekalem chyba tydzien.